Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mikec, Arsović i Sebić na završnom takmičenju u Vroclavu - | K-013 Portal
damir mikec, andrea arsovic, sebic, streljacka reprezentacija, kupr predsednika vroclav

Mikec, Arsović i Sebić na završnom takmičenju u Vroclavu


Troje srpskih strelaca učestvovaće na završnom ovosezonskom takmičenju Svetske streljačke federacije, Kupu predsednika u Vroclavu.

Kup predsednika, svojevrsna zamena za finale Svetskog kupa, održaće se od 4. do 9. novembra.

Po 12 najboljih na svetskim rang-listama u svakoj disciplini pozvani su da se bore za trofeje i nagrade, a medju njima su i olimpijski vicešampion i drugoplasirani na rang-listi vazdušni pištolj Damir Mikec, osvajač bronze i petoplasirani na listi za MK pušku trostav Milenko Sebić i Andrea Arsović, koja je zauzela osmu poziciju u trostavu na Igrama u Tokiju.Arsović je 13. na listi, ali je posle otkazivanja jedne od takmičarki plasiranih do 12. mesta ona pozvana.

Šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević rekao je da je pokazatelj uspešne sezone učešće troje srpskih takmičara na Kup predsednika. On je dodao da je dobro to što srpski takmičari imaju kontinuitet nastupa.

"Andrea Arsović i Damir Mikec iza sebe imaju osam finalnih turnira Svetskog kupa, poslednjih godina su bili redovni učesnici ovih turnira. Oboje su osvojili po dva zlatna globusa. Andrea ima i dva srebra i bronzu. Milenko Sebić je debitovao na finalu Svetskog kupa 2019. i osvojio srebro", naveo je Donević, preneo je Streljački savez.

Kup predsednika biće održan po eksperimentalnim pravilima, a Donević je rekao da su se srpski strelci tokom priprema trudili da se prilagode.

"Nema sumnje da će se u Vroclavu okupiti svetska elita. Verovatno je da će skoro svi pozvani doći i sigurno je da će u svakoj disciplini borba za medalje biti žestoka", naveo je on.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.