Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mikec osvojio bronzu u nadmetanju miks timova na “Kupu predsednika“ - | K-013 Portal
damir mikec, kup predsednika, streljastvo

Mikec osvojio bronzu u nadmetanju miks timova na “Kupu predsednika“


Olimpijski vicešmpion Damir Mikec je, u timu sa Grkinjom Anom Korakaki, osvojio bronzanu medalju u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem na “Kupu predsednika“ u Vroclavu, završnom svetskom takmičenju u 2021.godini.

Mikec i Korakakijeva, aktuelna svetska prvakinja vazdušnim pištoljem, su u četvrtak, u kvalifikacijama zauzeli prvo mesto. Drugog dana su na programu bila polufinala i finale, koji su održani po eksperimentalnim pravilima.

Osam najboljih iz kvalifikacija su podeljeni u dve polufinalne grupe. Zbirni rezultat svakog tima se, posle svakog hica, pretvara u poene. Posle prvih pet hitaca ispada četvrtoplasirani, posle 10. serije trećeplasirani par, a najbolja dva miksa u grupi pucaju još pet serija.

Mikec i Korakakijeva su u A grupi tokom celog takmičenja vodili veliku borbu za prvo mesto sa Indijkom Manu Baker i olimpijskim prvakom Dževadom Forugijem (Iran). Posle 11. hica (četiri serije pre kraja) iransko-indijski tandem je bio na prvoj poziciji sa četiri poena više od Grkinje i Srbina (29:25).

Međutim, Mikec i Korakakijeva su bili prezicniji od tandema azijskih strelaca u naredne tri serije, osvojili su šest poena (po dva u svakoj seriji), poveli su sa 31:29 i preuzeli prvo mesto.

U poslednjoj seriji, Bakerova i Forugi su imali bolji ukupni rezultat, izjednačili su na 31:31, pa je o prvom mestu u grupi odlučivalo raspucavanje. Par azijskih strelaca je otišao u meč za zlato jer je u dodatnom hicu bio uspešniji (pogodili su 21,1 krug, a Mikec i Korakakijeva su skupili 20,2)

Srpsko-grčkoj kombinaciji je pripala bronza, jer po eksperimentalnim pravilima nema mečeva za treće mesto. Bronzane medalje dobijaju oba drugoplasirana tima u polufinalnim grupama.

Drugo mesto u B polufinalnoj grupi i drugu bronzu osvojili su Selin Gobervil (Francuska) i Kristijan Rajc (Nemačka). Najbolji u ovoj grupi bili su Matild Lamol (Francuska) i Artem Černousov (Rusija) i otišli u borbu za zlato sa Bakerovom i Forugijem. U duelu za prvo mesto Bakerova i Forugi su tim Lamol/Černousov savladali sa 16:8 u poenima

Mikec je bio uspešan i na startu pojedinačnog takmičenja. Naš reprezentativac je u popodnevnom programu drugog dana zauzeo sedmo mesto u kvalifikacijama muškaraca vazdušnim pištoljem i prošao u sutrašnje polufinale.

Borba za plasman među osam najboljih je bila vrlo izjednačena. Mikec je pogodio 577 krugova, kao i osmoplasirani Slovak Tuzinski i Pakistanac Džozef. Mikec i Tuzinski su dalje prošli zbog većeg broja unutrašnjih centara od Džozefa, koji je završio takmičenje.

Vazdušni pištolj, miks, polufinale, Grupa A: 1. Manu Baker (Indija)/Džavad Forugi (Irak) 31 poen, 2. Ana Korakaki (Grčka)/Damir Mikec (Srbija) 31 (odlučilo raspucavanje), 3. Olena Kostevič (Ukrajina)/Abišek Verma (Indija) 19, 4. Silvija Štajner (Austrija)/Frederik Larsen (Danska) 12.

Vazdušni pištolj, muškarci, kvalifikacije: 1. Kristijan Rajc (Nemačka) 586, 2. Džavad Forugi (Iran) 584, 3. Šaudari Saurab (Indija) 581... 7. Damir Mikec 577...

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.