Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mikec osvojio bronzu u nadmetanju miks timova na “Kupu predsednika“ - | K-013 Portal

Mikec osvojio bronzu u nadmetanju miks timova na “Kupu predsednika“

damir mikec, kup predsednika, streljastvo

Olimpijski vicešmpion Damir Mikec je, u timu sa Grkinjom Anom Korakaki, osvojio bronzanu medalju u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem na “Kupu predsednika“ u Vroclavu, završnom svetskom takmičenju u 2021.godini.

Mikec i Korakakijeva, aktuelna svetska prvakinja vazdušnim pištoljem, su u četvrtak, u kvalifikacijama zauzeli prvo mesto. Drugog dana su na programu bila polufinala i finale, koji su održani po eksperimentalnim pravilima.

Osam najboljih iz kvalifikacija su podeljeni u dve polufinalne grupe. Zbirni rezultat svakog tima se, posle svakog hica, pretvara u poene. Posle prvih pet hitaca ispada četvrtoplasirani, posle 10. serije trećeplasirani par, a najbolja dva miksa u grupi pucaju još pet serija.

Mikec i Korakakijeva su u A grupi tokom celog takmičenja vodili veliku borbu za prvo mesto sa Indijkom Manu Baker i olimpijskim prvakom Dževadom Forugijem (Iran). Posle 11. hica (četiri serije pre kraja) iransko-indijski tandem je bio na prvoj poziciji sa četiri poena više od Grkinje i Srbina (29:25).

Međutim, Mikec i Korakakijeva su bili prezicniji od tandema azijskih strelaca u naredne tri serije, osvojili su šest poena (po dva u svakoj seriji), poveli su sa 31:29 i preuzeli prvo mesto.

U poslednjoj seriji, Bakerova i Forugi su imali bolji ukupni rezultat, izjednačili su na 31:31, pa je o prvom mestu u grupi odlučivalo raspucavanje. Par azijskih strelaca je otišao u meč za zlato jer je u dodatnom hicu bio uspešniji (pogodili su 21,1 krug, a Mikec i Korakakijeva su skupili 20,2)

Srpsko-grčkoj kombinaciji je pripala bronza, jer po eksperimentalnim pravilima nema mečeva za treće mesto. Bronzane medalje dobijaju oba drugoplasirana tima u polufinalnim grupama.

Drugo mesto u B polufinalnoj grupi i drugu bronzu osvojili su Selin Gobervil (Francuska) i Kristijan Rajc (Nemačka). Najbolji u ovoj grupi bili su Matild Lamol (Francuska) i Artem Černousov (Rusija) i otišli u borbu za zlato sa Bakerovom i Forugijem. U duelu za prvo mesto Bakerova i Forugi su tim Lamol/Černousov savladali sa 16:8 u poenima

Mikec je bio uspešan i na startu pojedinačnog takmičenja. Naš reprezentativac je u popodnevnom programu drugog dana zauzeo sedmo mesto u kvalifikacijama muškaraca vazdušnim pištoljem i prošao u sutrašnje polufinale.

Borba za plasman među osam najboljih je bila vrlo izjednačena. Mikec je pogodio 577 krugova, kao i osmoplasirani Slovak Tuzinski i Pakistanac Džozef. Mikec i Tuzinski su dalje prošli zbog većeg broja unutrašnjih centara od Džozefa, koji je završio takmičenje.

Vazdušni pištolj, miks, polufinale, Grupa A: 1. Manu Baker (Indija)/Džavad Forugi (Irak) 31 poen, 2. Ana Korakaki (Grčka)/Damir Mikec (Srbija) 31 (odlučilo raspucavanje), 3. Olena Kostevič (Ukrajina)/Abišek Verma (Indija) 19, 4. Silvija Štajner (Austrija)/Frederik Larsen (Danska) 12.

Vazdušni pištolj, muškarci, kvalifikacije: 1. Kristijan Rajc (Nemačka) 586, 2. Džavad Forugi (Iran) 584, 3. Šaudari Saurab (Indija) 581... 7. Damir Mikec 577...



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.