Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mladi velemajstor Ivić dobio specijalnu pozivnicu FIDE - | K-013 Portal
Velimir Ivic, fida, sah

Mladi velemajstor Ivić dobio specijalnu pozivnicu FIDE


Mladi srpski velemajstor Velimir Ivić (19) dobio je veliko priznanje za dosadašnje rezultate na međunarodnoj sceni pošto mu je Svetska šahovska federacija (FIDE) poslala specijalnu pozivnicu za učešće na prestižnom turniru Gran Svis (Grand Swiš) koji se od 25. oktobra do 8. novembra održava u Rigi, glavnom gradu Letonije.

Na tom turniru, koji će biti odigran po švajcarskom sistemu, prva dva mesta garantuju učešće na turniru kandidata za izazivača prvaka sveta.

Očekuje se da na Gran Svisu u Rigi učestvuje više od 100 igrača, saopšteno je iz Šahovskog saveza Srbije.

Iako je u poslednja dva meseca pravio sjajne rezultate na Svetskom kupu i prvenstvu Evrope, specijalna pozivnica iznenadila je mladog velemajstora.

„Bio sam na aerodromu kada sam slučajno otvorio mejl koji je bio naslovljen od Svetske šahovske federacije. Pročitao sam ga i shvatio da sam među odabranima. Veoma sam se obradovao. Nisam ovako nešto očekivao, sve se desilo veoma brzo. Utisci su sjajni, nastaviću da se takmičim sa najboljima na svetu što mi je glavni cilj jer samo tako mogu da napredujem. Jedva čekam nastupe u Rigi!“, rekao je Ivić.

Velimir Ivić trenutno nastupa na Prvoj ligi Srbije gde igra prvu tablu u ekipi Jelice PEP iz Goračića koja je prošle godine osvojila šampionsku titulu.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.