Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Otkazano EP u umetničkom klizanju, prvi put posle više od 70 godina - | K-013 Portal

Otkazano EP u umetničkom klizanju, prvi put posle više od 70 godina

umetničko klizanje

Evropsko prvenstvo u umetničkom klizanju otkazano je danas, prvi put posle više od 70 godina zbog pandemije korona virusa.

Medjunarodna klizačka unija (ISU) saopštila je da ne može održati takmičenje zakazano za period od 25. do 31. januara u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu, "obzirom na pogoršanje svetske situacije sa pandemijom korona virusa i sve većim rizikom za organizatore i učesnike".

Evropsko prvenstvo održavalo se svake godine od 1947. godine, kada je nastavljeno nakon Drugog svetskog rata.

ISU je saopštio da istražuje rezervne planove u slučaju da Svetsko prvenstvo ne može da se održi u Švedskoj u martu 2021. godine kako je planirano. Jedna od mogućnosti može biti održavanje prvenstva sa Svetskim timskim prvenstvom u Japanu u aprilu, saopštili su iz ISU-a.

Svetsko prvenstvo 2021. godine odrediće broj takmičara za svaku zemlju na Olimpijskim igrama.

Finale Gran Pri serije umetničkog klizanja takodje je otkazano, a bilo je planirano da se održi u decembru ove godine u Pekingu kao testni dogadjaj za Zimske olimpijske igre, koje se održavaju 2022. godine.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.