Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevac Aleksa Rakonjac osvojio peto mesto pojedinačno a sa ekipom četvrto mesto puškom na EP za juniore - | K-013 Portal

Pančevac Aleksa Rakonjac osvojio peto mesto pojedinačno a sa ekipom četvrto mesto puškom na EP za juniore

aleksa rakonjac, streljastvo, evropsko prvenstvo za juniore

Na Evropskom prvenstvu za juniore u Norveškoj u gradu Hamar SD ''Pančevo 1813'' je imala svog predstavnika, Aleksu Rakonjac, koji je nastupao u juniorskoj reprezentaciji Srbije sa puškom, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a po izboru direktora reprezentacije Dragana Markovića i selektora za pušku Dragana Donevića.

Juniorska ekipa puškom je u finalnoj borbi za bronzu ipak osvojila četvrto mesto sa rezultatom od 12: 16 za reprezentaciju Mađarske, a nastupila pod vođstvom trenera reprezentacije Ivana Manojlovića. Za ekipu su nastupili Marko Ivanović iz Kragujevca koji je prethodno osvojio srebrnu medalju u finalu juniora puškom, zatim Petar Erdei iz Novog Sada koji se okitio bronzanom medaljom, i Aleksa Rakonjac iz Pančeva, koji je osvojio peto mesto u finalu, mada je u kvalifikacijama izborio drugu poziciju u finalu juniora sa visokim rezultatom od 628,0 krugova. iako najmlađi član reprezentacije, uspeo je da ostvari lični rekord, nadmaši starije kolege i ostvari međunarodni razred, koji mu donosi i dodatne bodove za stipendiju SS Srbije.

Apsolutno je ispunio očekivanja svog trenera u družini, Siniše Veljkovića, stručnog tima a i roditelja koji su prilično uložili u njegovu opremu, novu pušku i pripreme u proteklih nekoliko godina. Trud se isplatio,mada je Aleksa bio blizu i pojedinačne i ekipne medalje, koje će sigurno osvojiti u naredne dve godine juniorske karijere.

Slede mu ove godine takmičenja u evropskoj Ligi mladih , svetskom juniorskom Kupu i ostalim domaćim i međunarodnim takmičenjima, na kojima ćemu sigurno koristiti stečeno iskustvo sa Prvenstva Evrope.v



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.