Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevački maketari osvojili 26 medalja u Kraljevu - | K-013 Portal

Pančevački maketari osvojili 26 medalja u Kraljevu

mk dr vladimir aleksic, maketarstvo, spiner kup

U gradu na tri reke, gde sedam kraljeva krunisano bejaše, članovi pančevačkog Maketarskog kluba "dr. Vladimir Aleksić" osvojili su 26 medalja i 4 pehara osvojiše.

Subota 02. oktobar biće upisana kao najtrofejniji dan u istoriji ovog kluba, na manifestaciji pod nazivom 23. "Spiner kup" koja se održala u Kraljevu pod pokroviteljstvom Maketarskog saveza Srbije.

Juniori:

Dušan Velimirov je osvojio dva zlata u J-1 i J-3 kategorijama, tri srebrne medalje za kategorije J-2, J-4 i J-5 kao i pehar za drugo mesto u Generalnom plasmanu Maketarskog saveza Srbije za 2020. godinu.

Vukašin Ciganović je sa prvim mestom u kategorijama J-2 i J-5, drugim u J-3, kao i dva treća mesta J-1 i J-4 osvojio pehar za treće mesto u Generalnom plasmanu MSS-a.

Nikola Ciganović de okitio sa zlatnom u kategoriji J-4, srebrnom u J-1, i tri bronzane medalje za kategorije J-2, J-3 i J-5, kao i peharom za treće mesto u Generalnom plasmanu MSS-a.

Dejan Egić je ponovio uspeh iz Čačka, i sa bronzanom medaljom u kategoriji J-2 se vratio iz Kraljeva.

U kadetskoj konkurenciji, Petar Cvetković se okitio sa tri srebra K-2, K-3, K-4 i jednom bronzom u kategoriji K-5. Pored toga je osvojio pehar za prvo mesto u Generalnom plasmanu MSS-a.

Seniorski deo tima je osvojio sledeća odličja:

Dejan Cvetković je u kategorijama S-10 i S-12 osvojio srebro, kao i bronzane medalje u S-15 i S-17, u Generalnom plasmanu MSS-a pehar za drugo mesto "Istorijske minijature".

Aleksandar Stojanović je završio takmičenje sa jednom zlatnom, i jednom srebrnom medaljom u kategorijama S-12 i S-13.

Sa ukupno 30 odličja osvojenih u Kraljevu, članovi M.K. "dr. Vladimir Aleksić" su potvrdili vodeću poziciju u MSS-u.

Pančevački maketarski klub organizuje ovog meseca dve manifestacije u Narodnom muzeju Pančevo. Naime, 16. oktobra biće otvaranje izložbe maketa povodom 80 godina od početka Drugog svetskog rata na našim prostorima, koja će trajati do 22 oktobra, a u subotu 23. oktobra je međunarodno maketarsko takmičenje "8. Aleksić kup".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS