Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevački strelci ostvarili dobre rezultate u Kupu Srbije - | K-013 Portal

Pančevački strelci ostvarili dobre rezultate u Kupu Srbije

streljastvo, sd pancevo 1813

Proteklog vikenda je u Beogradu održano poslednje, treće kolo KUP a SS Srbije po A programu, za kategorije juniora i seniora, vazdušnom puškom i pištoljem.

Nakon osvojenih bodova u ovom kolu, određeni su i učesnici Finala Kupa u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, koje će biti održano početkom februara naredne godine.

Iz Streljačke družine''Pančevo 1813'' je uspešno nastupilo trinaest takmičara, među dvesta učesnika iz trideset klubova iz cele Srbije, a većina je osvojila i važne bodove za finale.

Dejan Pešić je trijumfovao u kategoriji seniora puškom sa visokim rezultatom od 627,3 kruga, a Aleksa Rakonjac je pobedio u kategoriji juniora puškom sa 617,4 kruga,dok je u kategoriji seniora osvojio peto mesto i novih šest bodova, tako da se za finale kvalifikovao pored juniorske konkurencije i u seniorskoj konkurenciji zajedno sa Dejanom. Za finale se plasirala i ekipa seniora puškom, koja je osvojila četvrto mesto u ovom kolu, a pored Dejana i Alekse su nastupili i mladi juniori Nemanja Đorđević sa 567,2 i Ognjen Lukić sa 566,8 krugova. Nastupile su i juniorke Teodora Kondić sa 604,5 i Iva Rakonjac sa 601,6 krugova ali nisu osvojile bodove.

Marko Ninković je pobedio u konkurenciji juniora pištoljem sa 553 kruga, a njegov stariji brat Velimir je sa 550 krugova osvojio drugo mesto i deset bodova. Obojica su se plasirali u finale juniora, a Marko se kvalifikovao i u jako finale od deset najboljih seniora pištoljem. Stefan Kešišjan je osvojio dva boda za deveto mesto u kategoriji juniora sa 539 krugova, ali mu je nedostajao jedan bod za finale juniora. Ekipa seniora pištoljem sastavljena od tri juniora, je oborila svoj juniorski rekord,
osvojila osam bodova za treće mesto u ovom kolu i plasirala se za finale. Nastupio je i senior Jovan Pavlica sa 514 krugova, nakon duže pauze.

Ekipa seniorki pištoljem se uspešno predstavila u ovom kolu, osvojila sedmo mesto i tri boda, i kvalifikovala se za finale. Pored juniorke Marine Mijatović (494), debitovala je seniorka Zorana Ilić (439) a nakon pauze od četiri godine, uspešno je nastupila Teodora Kljajić sa 533 kruga.

Nakon pauze od tri nedelje, nastaviće se takmičenja krajem januara sa Prvenstvom Vojvodine po A programu, na kojem će nastupiti dvadesetak pančevačkih takmičara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.