Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Marko Milanović fantastičan na šahovskom turniru u klubu "Pavle Orlov" - | K-013 Portal

PANČEVO: Marko Milanović fantastičan na šahovskom turniru u klubu "Pavle Orlov"

marko milanovic, sah

Šah klub "Pavle Orlov" iz našeg grada održao je pozivni turnir najboljih pančevačkih šahista u znak sećanja na legendarnog Internacionalnog majstora po kome klub nosi ime. Odziv je bio odličan pa su odabrani 12 najboljih, među kojima je više takmičara sa međunarodnim titulama, da međusobno odmere snage po Berger sistemu svak protiv svakog.

Turnir je otvorio Predsednik Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine Milovan Ćurčić minutom ćutanja za carsku porodicu Nikolaja drugog Romanova, koji je stradao na dan održavanja turnira.

Takmičenje je proteklo u fer ali veoma uzbudljivoj atmosferi u kojoj su gledaoci mogli da uživaju u vrhunskoj igri i velikoj borbi, čije je ilustracija činjenica da je od 66 partija sklopljeno samo 6 remija.

Nakon 11 kola, ubedljivo prvo mesto sa 100% učinkom i svih 11 pobeda osvojio je mladi 14-godišnji FIDE majstor šaha iz našeg grada Marko Milanović. Drugo i treće mesto sa 9 poena iz 11 partija podelili su FIDE majstor Slobodan Jovanovski i Internacionalni majstor Jovan Radlovački, slede FIDE majstor Kosta Orlov, Radosav Đukić itd.

Organizator je za trojicu najboljih obezbedio novčane i robne nagrade, a plan je da ovaj turnir postane tradicionalan.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.