Pančevo: Održane Svetske školske sportske igre u karateu
skolske sportske igre karate, pancevo

Pančevo: Održane Svetske školske sportske igre u karateu
montekristo 0507


Nakon Olimpijskih igara karate se prvi put pojaviljuje i na programu Svetskih školskih sportskih igara. Rezultate koji su postigli naši karatsiti na turniru koji je održan u Pančevu su impresivni. Srbija je osvojila 31 medalju, od toga 5 zlatnih, 9 srebrnih i čak 17 bronzanih.

Po broju odličja naš zemlja je iza sebe ostavila takmičare iz Ukrajine, Azerbejdžana i Sjedinjenih Američkih Država. Osim toga, sa ovog takmičenja, čiji je domaćin bilo Pančevo, pokrenuta je inicijativa da se ubuduće održavaju evropski šampionati školaca u ovom izuzetno popularnom sportu na Starom kontinentu.

„Karate se prvi put pojavio i na ovom takmičenju, a mi smo našim rezultatima još jednom skrenuli pažnju na potencijal koji naša zemlja ima u ovom sportu jer je ovo praktično svetsko prvenstvo u ovom uzrastu, kratista učenika osnovnih škola, i da zlatna olimopijska medalja Jovane Preković nije slučajna.

Ono što je posebno važno za karate je to što se na ovom takmičenju došlo do inicijative da se osnuje Evropsko školsko prvenstvo u karateu kao posebno tamičenje jer su se u okviru ove manifestacije školarci takmiočili u 13 diciplina. Nadam se da će inicijativu iz Pančeva Odbor direktora Evropske školske karate federacije i prihvatiti,“ kaže za RTV predsedenik Karate saveza Vojvodione Strahinja Tepavčević.

Rezultate naših osnovaca, članova naših mnogobrojnih karate klubova, nisu došli slučajno. Karate je u našoj zemlji naročito popularan sport kod najmlađih, sa vekom blagonaklonošću roditelja, jer doprinosi razvoju, pre svega, mentalnih i fizičkih osobina kod dece.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble