Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevo: Održane Svetske školske sportske igre u karateu - | K-013 Portal

Pančevo: Održane Svetske školske sportske igre u karateu

skolske sportske igre karate, pancevo

Nakon Olimpijskih igara karate se prvi put pojaviljuje i na programu Svetskih školskih sportskih igara. Rezultate koji su postigli naši karatsiti na turniru koji je održan u Pančevu su impresivni. Srbija je osvojila 31 medalju, od toga 5 zlatnih, 9 srebrnih i čak 17 bronzanih.

Po broju odličja naš zemlja je iza sebe ostavila takmičare iz Ukrajine, Azerbejdžana i Sjedinjenih Američkih Država. Osim toga, sa ovog takmičenja, čiji je domaćin bilo Pančevo, pokrenuta je inicijativa da se ubuduće održavaju evropski šampionati školaca u ovom izuzetno popularnom sportu na Starom kontinentu.

„Karate se prvi put pojavio i na ovom takmičenju, a mi smo našim rezultatima još jednom skrenuli pažnju na potencijal koji naša zemlja ima u ovom sportu jer je ovo praktično svetsko prvenstvo u ovom uzrastu, kratista učenika osnovnih škola, i da zlatna olimopijska medalja Jovane Preković nije slučajna.

Ono što je posebno važno za karate je to što se na ovom takmičenju došlo do inicijative da se osnuje Evropsko školsko prvenstvo u karateu kao posebno tamičenje jer su se u okviru ove manifestacije školarci takmiočili u 13 diciplina. Nadam se da će inicijativu iz Pančeva Odbor direktora Evropske školske karate federacije i prihvatiti,“ kaže za RTV predsedenik Karate saveza Vojvodione Strahinja Tepavčević.

Rezultate naših osnovaca, članova naših mnogobrojnih karate klubova, nisu došli slučajno. Karate je u našoj zemlji naročito popularan sport kod najmlađih, sa vekom blagonaklonošću roditelja, jer doprinosi razvoju, pre svega, mentalnih i fizičkih osobina kod dece.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.