Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Parastrelci stigli u Beograd - | K-013 Portal
parastrelci, paraolimpijske igre tokio

Parastrelci stigli u Beograd


Paraolimpijci Dragan Ristić, Laslo Šuranji i Zdravko Savanović sa svojim kolegama iz parastreljačkog tima i stručnim timovima, doputovali su danas u Beograd iz Tokija, posle nastupa na Paraolimpijskim igrama.

Paraolimpijac Dragan Ristić je osvojio dve zlatne medalje u parastreljaštvu, P5, 10m, vazdušna puška, ležeći stav, klasa SH2, Miks i P9 i MK puška, klasa SH2, dok su Laslo Šuranji i Zdravko Savanović osvojili srebrne medalju.

Na aerodromu su ih dočekali predstavnici Paraolimpijskog komiteta, porodica i prijatelji.

Ristić: Rekao sam sebi: "Kad, ako ne sad"?

Nema srećnijeg čoveka od mene. Ovo što smo u Tokiju uradili, zaista je fantastično. Naš tim u streljaštvu uspeo je da osvoji četiri medalje, ja dve, rekao je strelac Dragan Ristić, osvajač dve zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama po dolasku u Beograd iz Tokija.

"Bio sam spreman i za vazdušnu pušku i za MK. Kada sam stao na liniju, rekao sam: “Kad, ako ne sad?” Bilo bi šteta da nisam uspeo da dođem do medalje, pored svih treninga i domaćih takmičenja”, rekao je Ristić na konferenciji za medije.

Srebrni parastrelac Laslo Šuranji rekao je da je celokupan tim postigao veliki uspeh, ali da je bilo i veoma teško.

“Bilo je jako teško, to je ugao koji ljudi ne vide. Sve ove pripreme i treninzi su bili jako teški. Izgleda da smo nešto dobro uradili. Ovo je jedan veliki uspeh za celu našu ekipu” , izjavio je Šuranji.

Zdravko Savanović, takođe srebrni parastrelac, istakao je da je zadovoljan postignutim uspehom i da se ekipa već sprema za naredne Igre u Parizu.

“Zadovoljan sam, ovo je moja prva medalja na mađunarodnim takmičenjima u pojedinačnoj konkurenciji. Prezadovoljan sam rezultatom, srećan sam što je ostvaren jako visok rang. Sledeće godine imamo dva jaka takmičenja, zatim Igre u Parizu. Spremamo se za to” , rekao je Savanović.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.