Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pehar Trajanu Romanoviću iz Alibunara - održan Prvi Međunarodni brzopotezni šahovski Memorijal „Slavko Jovanović” - | K-013 Portal

Pehar Trajanu Romanoviću iz Alibunara - održan Prvi Međunarodni brzopotezni šahovski Memorijal „Slavko Jovanović”

ritisevo, sah, sahovski memorijal slavko jovanovic

Prvi Međunarodni brzopotezni šahovski Memorijal „Slavko Jovanović” organizovan je proteklog vikenda u Ritiševu.

U konkurenciji se našlo 39 ‘’cugeraša’’ iz: Pančeva, Vršca, Banatskog Karlovca, Alibunara, Izbišta, Bele Crkve, Banatskog Novog Sela, Uljme, Ritiševa i Rumunije. Među učesnicima našli su se: dvojica FIDE majstora, 25 majstorskih kandidata, sedmorica omladinaca, dve omladinke i trojica nosilaca preostalih nižih kategorija. Odigrano je 11 kola po Švajcarskom sistemu žrebanja. Tempo igre bio je pet minuta po akteru za svaku partiju.

 

Posle uzbudljivih nadmetanja, prvo mesto, pehar i zlatnu medalju osvojio je majstorski kandidat Trajan Romanović iz Alibunara sa 9,5 poena. Drugu poziciju zauzeo je majstorski kandidat Milan Pović iz Banatskog Karlovca sa osam poena. Trećeplasirani je majstorski kandidat Slavoljub Saša Grujić iz Vršca, na četvrti stepenik plasirao se arena FIDE majstor Vuk Kanački iz Pančeva, a petoplasirani je majstorski kandidat Mileta Cicović iz Banatskog Karlovca. Svaki od ove trojice šahista, u svoj notes, upisao je po 7,5 poena.

Najbolje pozicionirani nenagrađeni omladinac je Viktor Voina (12) iz Ritiševa, koji je zaposeo 17. mesto sa šest poena, dok je jedna od dve dame na turniru, desetogodišnja Sofija Petrović iz Uljme, uknjižila pet poena i takmičenje završila na 27. poziciji na tabeli. Plasman šahista sa istim brojem osvojenih poena određen je na osnovu Buholc-koeficijenta.

Ljubazni domaćini iz Ritiševa su obezbedili osveženje i večeru za sve učesnike nakon turnira, čime je na prigodan način zaokruženo obeležavanje godišnjice smrti dugogodišnjeg člana ŠK “Unirea” iz Ritiševa, Slavka Jovanovića.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.