Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobeda Miradoli, Brinjone osvojila mali Kristalni globus u super-džiju - | K-013 Portal

Pobeda Miradoli, Brinjone osvojila mali Kristalni globus u super-džiju

romana miradoli, superveleslalom

Francuskinja Romana Miradoli pobednica je današnjeg superveleslaloma koji su skijašice vozile u okviru Svetskog kupa u Lencerhajdu, dok je Italijanka Federika Brinjone osigurala mali Kristalni globus u toj disciplini.

Miradoli je slavila rezultatom 1:19,87 minuta.

Drugo mesto zauzela je Amerikanka Mikaela Šifrin sa 0,38 sekundi zaostatka, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popela Lara Gut Behrami iz Švajcarske koja je za 0,88 sekundi bila sporija od pobednice.

Italijanka Brinjone je posle pretposlednjeg superveleslaloma u sezoni osigurala mali Kristalni globus, iskoristivši grešku svoje sunarodnice Elene Kurtoni.

Brinjone je pre trke imala 103 boda prednosti u odnosu na Kurtoni, jedine koja je mogla da je ugrozi dve trke pre kraja sezone.

Međutim, Kurtoni je pala i nije osvojila niti jedan bod pred poslednji superveleslalom u Kurševilu za dve nedelje. Brinjone je zauzela deveto mesto i sada ima 506 bodova, dok Kurtoni ima 375.

Ovo je prvi mali Kristalni globus u super-džiju za 31-godišnju Brinjone, pobednicu Svetskog kupa 2020. godine.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa prva je i dalje Šifrin sa 1.106 bodova, 67 više od Slovakinje Petre Vlhove koja je današnju trku završila nq 18. mestu. Treća je Italijanka Sofija Gođa sa 851 bodom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.