Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website POI: Ristić osvojio zlato i rekord, Savanović uzeo srebro - | K-013 Portal

POI: Ristić osvojio zlato i rekord, Savanović uzeo srebro

paraolimpijske igre tokio, dragan ristic, zdravko savanovic

Dragan Ristić je osvojio zlatnu medalju, a Zdravko Savanović srebrnu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u streljaštvu, u disciplini vazdušna puška 50 metara, u klasiSH2.

Srbija je tako došla do šest medalja u Tokiju, dva zlata, tri srebra i jedne bronzu.

Ristić, koji je već osvojio jednu zlatnu medalju, u finalu ove discipline ostvario je rezultat od 252,7 krugova i postavio i novi svetski, kao i rekord Paraolimpijskih igara.

Savanović je srebro osvojio rezultatom 250.1, dok je Ukrajinac Vasil Kovalčuk uzeo bronzu.

 Udovičić čestitao Ristiću i Savanoviću medalje na POI

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskim parastrelcima Draganu Ristiću i Zdravku Savanoviću osvajanje zlatne i srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini vazdušna puška 50 metara, klasa SH2.

"Dominacija srpskih parastrelaca! Drugo zlato uz svetski rekord za Dragana Ristića! Paraolimpijski vicešampion Zdravko Savanović! Istorijski uspeh u finalu za pamćenje! Svaka čast, majstori! Hvala vam! Čestitke i vašim stručnim timovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije! Idemo dalje", nalazi se u čestitki Udovičića.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.