Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Proteklog vikenda klub dizača tegova Dinamo uspešno započeo takmičarsku sezonu za 2022.godinu - | K-013 Portal
kdt dinamo, dizanje tegova, filip vlajic

Proteklog vikenda klub dizača tegova Dinamo uspešno započeo takmičarsku sezonu za 2022.godinuU subotu 19.marta u sportskoj sali sokolskog doma u Somboru održano je prvenstvo Vojvodine u discipline benč pres. Organizator ovogdišnjeg prvenstva Vojvodine bio je klub domaćin “Sever” uz pokroviteljstvo Powerlifting saveza Vojvodine.

Klub dizača tegova Dinamo predstavljali su Aleksandar Kolocka, Luka Vujadinović i Aleksandar Radivojević. U kategoriji seniora do 83 kg, Aleksandar Kolocka je osvojio zlatnu medalju sa uspešno savladanih 157,5 kg. Kod seniora u kategoriji do 120 kg, Luka Vujadinović osvoijio je srebrnu medalju gde je sa 190 kg u finalnom pokušaju oborio vlastiti rekord. Aleksandar Radivojević nastupao je u apsolutnoj kategoriji (120 + kg) gde je u konkurenciji seniora uspešno savladao 215 kg pri čemu osvojio zlatnu medalju i ujedno proglašen za apsolutno najjačeg takmičara na prvenstvu. Glavni sudija ovogodišnjeg prvenstva Vojodine bio je Filip Vlajić, predsednik kdt Dinamo.

Prvo kolo lige Srbije u olimpijskom dizanju tegova

U sali fudbalskog stadiona Partizan u Beogradu, održano je prvo kolo lige Srbije u olimpijskom dizanju tegova. Ekipa kluba dizača tegova Dinamo nastupala je u sledećem sastavu: Valentina Alimpić, Dunja Lalić, Aleksa Vlaški, Uroš Mršić, Miloš Obrenović i Uroš Dašić.

Valentina Alimić nastupala je u kategoriji takmiačrki do 81 kg gde je uspešno savladala 71 kg u biatlonu (trzaj 30 kg, izbačaj 41 kg). U kategoriji devojaka do 55 kg, Dunja Lalić oborila je državne rekorde u kategoriji juniorki koje sada iznose 116 kg (trzaj 52 kg, izbačaj 64 kg). Kod muškaraca u kategoriji do 89 kg nastupali su Aleska Vlaški i Uroš Dašić. Vlaški je uspešno savladao 165 kg u biatlonu (70 kg trzaj, 95 kg izbačaj).

kdt dinamo, dizanje tegova, filip vlajic

Uroš Dašić uspešno je savladao 120 kg u trzaju i 150 kg u izbačaju i time postavio apsolutno najbolji rezultat na takmičenju u Beogradu. Miloš Obrenović nastupao je u kategoriji do 96 kg, gde je sa savladanih 110 kg u trzaju oborio vlastiti rekord. U disciplini izbačaj savladao je 125 kg. Uroš Mršić svojim nastupom u kategoriji do 102 kg, savladao je 86 kg u trzaju i 105 kg u disciplini izbačaj. Drugo kolo lige Srbije održava se 10.septembra, na kojem će klub dizača tegova Dinamo nastaviti svoje učešće u ligi.

“ Čestitao bih svim takmičarima na uloženom trudu i postignutim rezultatima. Aleksandar Kolocka, šestostruki prvak Srbije u disciplini benč pres, promenio je svoju težinsku katerogiju što će mu svakako olakšati put do ostvarivanja boljih rezultata. U ovoj godini cilj mu je usmeren na učešće na prvenstvu Evrope u disciplini benč pres. Što se tiče lige Srbije u olimpijskom dizanju tegova, moram da istaknem da smo jučerašnjim nastupom ispisali istoriju. Ekipa kluba je poslednji nastup u ligi imala davne 1988 godine, da bi sada posle čitavih 34 godine opet zabeležila nastup u istoj. Naglašavam da su Valentina, Aleksa i Uroš debitanti u dizanju tegova i da su uprskos tome ostvarili odlične rezultate. Od početka takmičarske sezone klubu je pristupilo preko 30 novih takmičara u ovoj godini. Cilj kluba za ovu sezonu biće usmren na osvajanju titule ekipnog prvaka države u powerlfitingu, učešću na međunarodnim takmičenjima i intenzivnom postizanju dobrih rezultata u olimpijskom dizanju tegova“, rečeno je za portal K-013 iz KDT Dinamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.