Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ruski biciklista odbio da učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu - | K-013 Portal

Ruski biciklista odbio da učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu

aleksandar vlasov, biciklizam, rusija, olimpijske igre, k-013

Ruski biciklista Aleksandar Vlasov odbio je da učestvuje na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu iako mu je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odobrio učešće.

Od 14 ruskih sportista koji su dobili odobrenje da učestvuju na Igrama pod neutralnim statusom, jedino je Vlasov odbio da učestvuje, navodeći „sportski izbor“.

„Vlasov je odbio da učestvuje na Olimpijskim igrama. Profil takvog učešća mu ne odgovara. On, takođe, ima gust raspored“, rekao je predsednik Biciklističkog saveza Rusije Vjačeslav Ekimov za agenciju TAS.

Zbog rata u Ukrajini Rusiji i Belorusiji je zabranjeno učešće u ekipnim sportovima na predstojećim Olimpijskim igrama. Njihovi sportisti mogu da učestvuju samo u pojedinačnoj konkurenciji pod strogim uslovima i kao neutralni.

MOK je do sada dozvolio učešće 14 ruskih i 11 beloruskih sportista, koji će se takmičiti bez državnih simbola, himne i zastave.

Dve trećine sportista sa te liste su rvači, a ima i takmičara u dizanju tegova, trambolini i drumskom biciklizmu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.