Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rvanje: Zlato za Stefana Todosijevića, srebro za Milicu Sekulović na Balkanskom prvenstvu - | K-013 Portal

Rvanje: Zlato za Stefana Todosijevića, srebro za Milicu Sekulović na Balkanskom prvenstvu

balkansko prvstvo u rvanju, milica sekulovic

Grčki grad Ksanti bio je domaćin balkanskog prvenstva u rvanju za uzrast do 15 godina.

U sastavu reprezentacije Srbije bila je sad već standardna četvorka, Milica Sekulović, Ognjen i Stefan Todosijević kao takmičari i Dragana Jankov kao trener ženske reprezentacije Srbije.

Stefan Todosijević se okitio titulom prvaka Balkana tako što je posle prve runde u finalu sa Akarom, predstavnikom Turske, gubio 0-5, ali je u drugoj rundi ostavio "srce na strunjači" i posle velikog preokreta slavio sa 6-5, pre toga je savladao u 1/4 finalu Kapsalija iz Rumunije i u 1/2 finalu domaćeg takmičara Stamosa.

Milica Sekulović je postala vice-šampion Balkana tako što je ubedljivo "tušem" savladala Makedonku Cvetkovsku, pa posle toga i Grkinju Lambrou, dok je u finalu poražena od favorizovane Turkinje Čengiz na poene 12-5.

Ognjen Todosijević je posle pobede u prvom kolu protiv Grka Karavasilisa, nažalost u 1/4 finalu izgubio od Bugarina Stoeva.

Sandor17118

Posle prvenstva Dragana Jankov nam je izjavila: "Presrećna sam postignutim rezultatima svih takmičara iz Srbije, koji su osvojili dve zlatne, tri srebrne i dve bronzane medalje. Ipak, razumećete me Stefan i Milica su ispunili moje srce. Stefanov preokret u finalu je za infarkt, Miličina dominacija do finala je fantastična, Ognjen je ušao u meč sa prveiše respekta i to ga je koštalo borbe za medalju. Podsetila bih da Pančevci imaju tradiciju osvajanja balkanskih medalja dugu skoro 90 godina, naime 1933 godine naš poznati poslastičar Miladin Popović je bio šampion Balkana, a od ove dece očekujem i da ga prevaziđu i donesu Evropsku, Svetsku a što da ne i olimpijsku medalju u Pančevu. Ponasna sam na njih."

Šampion Balkana Stefan Todosijević vidno uzbuđen posle finala izneo je svoje utiske: "Ovo je moj najveći uspeh, nemam reči da opišem kako se osećam, medalja koju sam osvojio je medalja za Srbiju, za Pančevo, za Dinamo. Zahvaljujem se treneru Šandoru Ujhevi, Dragani Jankov kao i svim kolegama i koleginicama iz reprezentacije koji su mi dali podršku za totalni preokret u finalu."

Stefan17119

Milica Sekulović je istakla: "Naporan dan je za nama prve mečeve smo radili u 11 ujutru a finala iza ponoći, zadovoljna sam kako sam rvala, žao mi je što nisam osvojila zlato, ali biće prilike za revanš. Ovo je moja najuspešnija godina što se tiče rvanja, druga na Balkanijadi, druga na svetskom školskom prvenstvu i peta u Evropi. Na početku godine ovo je izgledalo kao san i nemoguća misije."



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.