Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ŠAH: 4 medalje za Pančevca Marka Milanovića na kadetskom šampionatu Srbije - | K-013 Portal
marko milanovic, sah, pancevo

ŠAH: 4 medalje za Pančevca Marka Milanovića na kadetskom šampionatu SrbijeProtekle nedelje završen je kadetski šampionat Srbije u šahu. Veoma naporno takmičenje u trajanju od 9 dana bez pauze obuhvatilo je jedno za drugom Prvenstva Srbije u sve 4 šahovske discipline: standardni šah, ubrzani šah, brzopotezni šah i rešavanje šahovskih problema.

Mladi FIDE majstor šaha Marko Milanović je i ove godine neprikosnoven po tome što je jedini osvojio medalje u sve 4 discipline: u brzopoteznom šahu osvojio je prvo mesto, u standardnom šahu je podelio prvo mesto a po dodatnim kriterijimima je drugi, a u ubrzanom šahu i rešavanju šahovskih problema osvojio je drugo mesto iza ruskog takmičara Mikhaila Guseva.

Vredi naglasiti je da je u rešavanju šahovskih problema Marko po prvi put uradio tačno svih 100% zadataka ali je Rus to učinio za nešto kraće vreme, pa je u toj disciplini Marku pripala srebrna medalja.

Time je uz nedavne obe titule prvaka Srbije na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu naše zemlje u organizaciji Ministarstva prosvete, sa osvojenih svih 6 medalja na Šampionatima Srbije Marko ostvario jednu od svojih najuspešnijih godina u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.