Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ŠAH: Pančevac Marko Milanović najbolji u Drugoj seniorskoj ligi Vojvodine - | K-013 Portal

ŠAH: Pančevac Marko Milanović najbolji u Drugoj seniorskoj ligi Vojvodine

marko milanovic, sah, fide

Mladi pančevac Marko Milanović, najmlađi FIDE majstor šaha u Srbiji, u II seniorskoj šahovskoj ligi Vojvodine za 2021. napravio je vrhunski rezultat ostvarivši 100% učinak, svih 6 pobeda iz 6 partija.

Marko je ovaj put nastupao za drugu ekipu ŠK "Svetozar Gligorić Gliga", a on je član i prvog tima ovog kluba koji je prošle godine ostvario ubedljiv trijumf u I seniorskoj ligi Vojvodine- svih 11 pobeda iz 11 mečeva, čime se plasirao se u najviši rang takmičenja u zemlji, Prvu ligu Srbije.

Neposredno pre ovogodišnjeg jesenjeg dela Lige mladi pančevac se kao prvak Srbije borio na međunarodnom finalu Srpotskih igara mladih u Hrvatskoj, gde je po treći put osvojio zlatnu medalju.

Nakon toga, sa svih 6 pobeda u Ligi 2021. Marko je ostvario rejting-performans (snagu igre) na nivou velemajstora od 2809 poena, čime je uvećao svoj ionako najveći rejting (on je je i prvi nosilac, tj. najviše rejtingovani igrač cele Lige) za dodatnih 19 poena i time trijumfalno završio ovogodišnju takmičarsku sezonu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.