Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šahisti pančevačkog šah kluba "Aljehin" u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu za mlade - | K-013 Portal

Šahisti pančevačkog šah kluba "Aljehin" u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu za mlade

sah klub aljehin, sah, pancevo

Krajem prošle godine se u Novom Sadu održalo Evropsko prvenstvo za mlade u ubrzanom i brzopoteznom šahu kao i takmičenje u rešavanju problema. Na turniru je učestvovalo preko 500 kadeta iz svih evropskih država, a među njima se našlo i 13 mladih Pančevaca iz šah kluba Aljehin.

Naši mladi šahisti su se odlično pokazali, a tome svedoči i činjenica da su neki od njih pozvani i da igraju za reprezentaciju.

Pored drugih takmičenja, održalo se i ekipno prvenstvo u ubrzanom šahu gde su selektori napravili ekipe Srbije i Vojvodine.

"Velika nam je čast što su naša deca predstavljala boje svoje države.Član šah kluba Aljehin, Vuk Kanacki, je igrao za reprezentaciju Srbije u grupi do 14 godina, a Opacic Aleksa je predstavljao ekipu Vojvodine u grupi do 18 godina, iako on po godištu igra do 14 i time mu je odato još veće priznanje. Posle više od decenije naš grad ima predstavnike reprezentacije na ovom nivou takmičenja", kaže za K-013 Ksenija Tomin iz ŠK "Aljehin". 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.