Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija želi organizaciju EP u streljaštvu, ostvaren vrhunski rezultat u Poljskoj - | K-013 Portal

Srbija želi organizaciju EP u streljaštvu, ostvaren vrhunski rezultat u Poljskoj

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Dragan Marković najavio je danas da će se Srbija kandidovati za organizaciju Evropskog prvenstva.

"Postoji ideja da se Streljački savez Srbije kandiduje za organizaciju upravo Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem. O tome smo razgovarali i sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem. Verujem da ćemo konkurisati za domaćinstvo Evropskog prvenstva i nadam se dobiti organizaciju", rekao je Marković na konferenciji za medije, dodajući da će već ove godine u Srbiji biti održano veliko takmičenje za mlađe kategorije - finale Evropske lige mladih vazdušnim oružjem (strelci od 14 do 18 godina).

Strelci Srbije na minulom šampionatu Evrope u Vroclavu osvojili su pet medalja i jednu olimpijsku kvotu.

Zlatne medalje su Srbiji donele Bobana Momčilović Veličković (vazdušni pištolj) i ženska ekipa pištoljem (Zorana Arunović, Bobana Momčilović Veličković, Jasmina Milovanović), srebro je osvojio miks pištoljem Zorana Arunović/Damir Mikec, a bronze Andrea Arsović (vazdušna puška) i muška ekišpa pištoljem (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov).

Sem sa medaljom, Arsovićeva se iz Vroclava vratila i sa ispunjenom kvotom za Olimpijske igre u Tokiju.

(Tanjug, Rtv, foto: Streljački savez Srbije)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.