Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srpski kik bokseri osvojili 43 medalje na svetskom kupu u Budimpešti - | K-013 Portal

Srpski kik bokseri osvojili 43 medalje na svetskom kupu u Budimpešti

kik boks, srbija, k-013, reprezentacija srbije

Srpski kik bokseri ostvarili su još jedan fenomenalan rezultat na međunarodnoj sceni i po ko zna koji put dokazali svoju dominaciju u svetskim razmerama. Muška i ženska reprezentacija Srbije u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji otputovala je u Budimpeštu na prestižnmi svetskiu kup sa 46 takmičara, a iz glavnog grada Mađarske vratila se sa čak 43 medalje.

U izuzetno jakoj konkurenciji čak 2.250 kik boksera iz celog sveta naši reprezentativci osvojili su 17 zlatnih, 11 srebrnij i 15 bronzanih odličja.

"Utisci su izvanredni. Takmičilo se mnogo novih reprezentacija sa sjajnim takmičarima, ali pokazali smo visok nivo kvaliteta i zasluženo smo osvojili veliki broj medalja“, sumira utiske iz Budimpešte predednik Kik boks saveza Srbije Duško Basrak i potom dodaje:

"Bilans odličja je mogao da bude još impresivniji, jer u nekim mečevima u kojima se lomio rezultat nedostajalo nam je i malo sreće. Takođe, prema priznanju zvaničnih lica bilo je nekih kardinalnih sudijskih grešaka, ali generalno moramo da budemo više nego zadovoljni. Turnir je bio besprekorno organizovan, u dvorani se nalazilo čak pet ringova tako da će ovo biti dragoceno iskustvo za naše borce“, konstatovao je Basrak.

Selektor srpskih kik boksera Siniša Vladimirović nije želeo da izdvaja nikoga pojedinačno:

"Moram da pohvalim ceo tim. Pokazali smo visok stepen zajedništva, međusobno su jedni drugima pružali podršku i zaista njihovo ponašanje i zalaganje u ringu služi nam na čast i ponos. Ovo je bila odlična provera i slika je sada mnogo jasnija. Većina reprezentativaca je potrvdila status, a neki će morati da traže i čekaju drugu priliku“, zaključio je Vladimirović.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.