Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Štićenici Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu prvaci Svetskog prvenstva u šahu - | K-013 Portal

Štićenici Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu prvaci Svetskog prvenstva u šahu

štićenici, šah, vaspitno-popravni dom u kruševcu

Štićenici Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu osvojili su prvo mesto na Svetskom prvenstvu u šahu, dok su se osuđenice KPZ-a u Požarevcu plasirale u finale takmičenja.

Kako je saopštila Uprava za zavodske sankcije Ministartsva pravde, obe ekipe su ostvarile ogroman uspeh budući da su ove godine prvi put učestvovale na tom takmičenju.

Tim od četiri momka iz VP Doma je u finalu pobedio šahiste iz Engleske, dok su osuđenice igrale u polufinalu protiv ekipe iz Trinidada i Tobaga, a u finalu ih čeka ekipa iz Mongolije.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević čestitao je štićenicima VP Doma prvo mesto i poželeo nove pobede u svim "životnim"utakmicama koje budu imali.

Na Drugom interkontinentalnom prvenstvu učestvovala su i osuđena lica još dve kazneno-popravne ustanove u Srbiji - KPZ u Požarevcu (Zabeli) i KPZ u Beogradu (Padinskoj skeli).

Reč je o takmičenju u kome osuđenici i štićenici igraju onlajn partije sa drugim timovima, koristeći računare u ovim ustanovama.

Prvenstvo je pokrenuo bivši svetski prvak u šahu Anatolij Karpov u saradnji sa Svetskom šahovskom federacijom u okviru projekta FIDE "Šah za slobodu".

U cilju popularizaciju šaha među osuđenim licima u svim većim zavodima u Srbiji već 10 godina postoje šahovske sekcije i turniri se redovno organizuju, navedeno je u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS