Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stoni tenis: Marko Milanović i Nenad Zagorac vicešampioni u dublu na Prvenstvu Srbije - | K-013 Portal

Stoni tenis: Marko Milanović i Nenad Zagorac vicešampioni u dublu na Prvenstvu Srbije

stoni tenis, marko milanovic, zagorac nenad

U velikoj sali Sportskog centra "Mladost" u Bečeju u organizaciji Stonoteniskog saveza Srbije proteklog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za kadete i juniore u stonom tenisu. Učestvovalo je preko 200 najboljih mladih takmičara iz više desetina klubova širom zemlje.

Marko Milanović, mladi Pančevac i član STK „Pančevo“, nakon velikih uspeha u šahu i duže pauze u stonom tenisu, sportu u kome je započeo svoju karijeru, odlučio je da još jednom oproba svoju snagu ovom sportu i to na najjačem takmičenju u zemlji.

I ne samo da je u tome uspeo, nego je to učinio trijumfalno: u dublu sa Zagorac Novakom iz Kruševca Marko je postao vicešampion Srbije osvojivši drugo mesto i srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije.

Odmah nakon višesatnih borbi u dublu, na isti način je nastavio i u singlu: bez izgubljenog seta osvojio je prvo mesto u grupi, a nakon toga dobio i nekoliko mečeva na glavnoj tabli u nokaut sistemu. Zaustavljen je tek u četvrtfinalu, na korak od medalje i u singlu, kada je umor bio jači od želje za dvostrukim trofejom sa Prvenstva Srbije.

Svojoj riznici titula u šahu Marko sada može pridodati i titulu vicešampiona Srbije u stonom tenisu, što je veoma redak slučaj u takmičarskoj praksi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS