Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Strelac Damir Mikec na prvom mestu evropske rang liste - | K-013 Portal

Strelac Damir Mikec na prvom mestu evropske rang liste

damir mikec, streljastvo, evropska rang lista

Strelac Damir Mikec, osvajač olimpijskog srebra, zauzima prvo mesto na rang listi Evropske streljačke konfederacije za vazdušni pištolj za 2021. godinu.

Kako je saopšteno, među najboljih deset na kontinentalnim listama za ovu godinu nalazi se još dvoje srpskih strelaca - Milenko Sebić je treći na listi za malokalibarsku pušku (trostav), a Andrea Arsović deseta u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji.

Evropska streljačka konfederacija (ESK) je liste za 2021. objavila već u septembru, jer do kraja godine neće biti takmičenja koja se boduju za rangiranje.

ESK je ranije imala svoj sistem bodovanja za liste, a ove sezone je promenila kriterijume. Liste će se objavljivati jednom godišnje i bazirane su na godišnjim listama Svetske streljačke federacije (IŠF) u olimpijskim pojedinačnim disciplinama.

Najbolje plasirani Evropljanin u rangiranju IŠF zauzima prvo mesto na evropskoj listi, sledeći drugu poziciju...

Rang liste koje je IŠF objavila početkom avgusta, posle Olimpijskih igara su konačne za ovu godinu.

U minula dva meseca nije bilo takmičenja koja bi donela promene: Mikec, osvajač srebrnih medalja vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama i Svetskom kupu u Osijeku drugi je na svetskoj listi iza olimpijskog prvaka Džavada Forugija (Iran).

Sebić, bronzani u Tokiju, je peti na listi za trostava, Andrea Arsović, osmoplasirana u trostavu na OI je na 13. poziciji u rangiranju IŠF.

Posle troje takmičara rangiranih među „top 10“, najbolji plasman od srpskih strelaca na listama ESK ima Zorana Arunović, koja je na 12. poziciji na listi za malokalibarski pištolj, a na 16. mestu u rangiranju za vazdušni pištolj. Andrea Arsović je 18. Evropljanka na listi za vazdušnu pušku, a istu poziciju drži Jasmina Milovanović MK sport pištoljem. Sebić je na 19. mestu za vazdušnu pušku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.