Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Streljaštvo: Aleksa Rakonjac odličan u finalu Prvenstva Srbije za juniore - | K-013 Portal

Streljaštvo: Aleksa Rakonjac odličan u finalu Prvenstva Srbije za juniore

streljastvo, sport, pancevo 1813

Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije za juniore po A programu, a iz Streljačke družine „Pančevo 1813” je nastupilo sedam takmičara u disciplinama vazdušnom puškom i pištoljem i mešovitim parovima.

Aleksa Rakonjac je odlično otpucao kvalifikacije za finale i sa 620,2 kruga bio treći junior, a u finalnom meču od osam najboljih juniora je morao da se zadovolji četvrtim mestom, iako mu je do bronzane medalje nedostajalo samo 0,3 kruga.

Mlade kadetkinje Iva Rakonjac i Teodora Kondić su odlično gađale 607,6 i 604,2 kruga, ali je to bilo nedovoljno za finale u jakoj konkurenciji juniorki puškom.

Mešovita ekipa - miks puškom u sastavu Teodora Kondić i Aleksa Rakonjac je prošla kvalifikacije na osmom mestu, a u borbi za finale je završila na sedmom mestu.

Ekipa juniora pištoljem je osvojila četvrto mesto. Stefan Kešišjan je deveti junior sa 533 kruga, a do finala mu je nedostajalo samo 3 kruga. Favorit Velimir Ninković nije pogodio puno centara ,kao obično, i otpucao je 528, a njegov mlađi brat Marko Ninković 522 kruga.

Mešovita ekipa-miks pištoljem u sastavu Marina Mijatović i Velimir Ninković je u kvalifikacijama bila treća, a u borbi za ulazak u finale peta, a nedostajalo im je takođe samo tri kruga.

Nadamo se da će pančevački strelci imati više sreće na Prvenstvu Srbije za seniore koje se narednog vikenda održava ponovo u Nišu.

Najmlađi strelci će putovati u Inđiju na Ligu Vojvodine za pionire, kadete i mlađe juniore.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.