Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Streljaštvo: Brojne medalje u finalu Kupa SSS po B programu za pančevačke strelce - | K-013 Portal

Streljaštvo: Brojne medalje u finalu Kupa SSS po B programu za pančevačke strelce

streljastvo, sd pancevo 1813, iva rakonjac

Proteklog vikenda u Smederevu je održano Finale Kupa SS Srbije za mlađe kategorije po B - razvojnom programu, vazdušnom puškom i pištoljem.

Streljačka družina ''Pančevo 1813'' je imala četiri finaliste u sedam kategorija, koji su osvojili čak četiri medalje, dve zlatne i dve srebrne, mada je i sigurna peta medalja za malo izmakla Aleksi Rakonjcu.

Marko Ninković je ostvario podvig, jer je iako je najmlađi osvojio sve tri moguće medalje. Najpre je u kategoriji pionira ubedljivo osvojio zlatnu medalju sa 187 krugova vazdušnim pištoljem, a zatim je u konkurenciji kadeta pištoljem osvojio srebrnu medalju sa 545 krugova i plasirao se u finale od osam najboljih mlađih juniora pištoljem, te je u veoma dinamičnom meču osvojio srebrnu medalju. Njegov stariji brat Velimir Ninković je gađao odlično i postigao 531 krug ,ali mu je nedostajao jedan krug za finalni meč, koji je izgubio zadnjim lošeije ispaljenim hicem, pa je morao da se zadovolji devetim mestom u konkurenciji mlađih juniora pištoljem.

marko medalje pancevo 1813

Iva Rakonjac je oborila svoj lični rekord serijaskom vazdušnom puškom i sa 190 krugova ubedljivo osvojila zlatnu medalju u konkurenciji pionirki, a u konkurenciji kadetkinja je standardnom vazdušnom puškom osvojila peto mesto sa 406.3 kruga, mada je bila vrlo blizu medalje.

Aleksa Rakonjac je u osnovnom meču mlađih juniora puškom bio treći sa 618,2 kruga, ali je u finalu od osam najboljih mlađih juniora za malo izgubio medalju i osvojio je četvrto mesto, što je takođe veliki uspeh u veoma jakoj konkurenciji.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS