Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Streljaštvo: Brojne medalje za SD „Pančevo 1813” na takmičenjima u Novom Sadu i Pančevu - | K-013 Portal
sd pancevo 1813, streljastvo

Streljaštvo: Brojne medalje za SD „Pančevo 1813” na takmičenjima u Novom Sadu i Pančevu


Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano prvo kolo Kupa SS Srbije po A programu, na kojem je nastupilo devet takmičara Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

Kako se i očekivalo, Aleksa Rakonjac je pobedio u konkurenciji juniora vazdušnom puškom sa sjajnim rezultatom od 624,2 kruga, koji mu je doneo i bronzanu medalju u konkurenciji seniora.Osvojio je i bodove za finale Kupa, za juniorsko 12 a za seniorsko 8 , kao i sa ekipom seniora osam bodova za osvojeno treće mesto.

Umesto Dejana Pešića i Gabriela Dautovića,koji su bili sprečeni, nastupili su Dalibor Pavlović i junior Nemanja Đorđević. Nastupile su i juniorke puškom sa odličnim rezultatima,

Iva Rakonjac sa 605,2 i Teodora Kondić sa 603.6 krugova, ali nedovoljno za osvajanje bodova (prvih deset) u veoma jakoj konkurenciji.

Ekipa seniora vazdušnim pištoljem je osvojila četvrto mesto i sedam bodova za finale Kupa, a nastupili su juniori za ekipu koji su i pojedinačno osvojili bodove u juniorskoj konkurenciji, Marko Ninković je osvojio pet boda za šesto mesto sa 546 i Velimir Ninković dva boda za deveto mesto sa 535 krugova, dok je Stefan Kešišjan bio jedanaesti sa 532 kruga i za malo ostao bez bodova, kao i Marina Mijatović sa 473 kruga u konkurenciji juniorki pištoljem.

Naredno,od ukupno tri kola će biti održano zadnjeg vikenda u novembru u Nišu.

Proteklog vikenda je u streljani SD''Pančevo 1813'' u Pančevu održano prvo kolo Lige pionira Vojvodine, od ukupno osam, na kojima se redovno takmiči desetak pančevačkih takmičara.

Ekipa pionira vazdušnim pištoljem je osvojila drugo mesto u sastavu Ognjen Bunčić, Ognjen Lukić i Jovan Kondić.

Ekipa pionira vazdušnom puškom je osvojila šesto mesto , a nastupili su Ognjen Lukić sa 167 i Ognjen Bunčić sa 161 krugom, i tri mlađa takmičara, Aleksej Papović, Mijat Milić i Filip Stefanović, kao i najmlađa pionirka Marija Đujić.

Naredno kolo će biti održano 31.oktobra u Staroj Pazovi.

Proteklog vikenda je takođe u Pančevu , održano i prvo kolo Lige kadeta i mlađih juniora Vojovdine od ukupno tri u novoj sezoni 2021/22.godine. Pančevački strelci su bili među najuspešnijim.

Aleksa Rakonjac je osvojio zlatnu medalju sa 596 krugova u konkurenciji mlađih juniora puškom, Iva Rakonjac je osvojila srebrnu medalju puškom sa 382 kruga u konkurenciji kadetkinja a u konkurenciji mlađih juniorki peto mesto, dok je Teodora Kondić osvojila bronzanu medalju u konkurenciji mlađih juniorki puškom sa 390 krugova.

Ekipa ml.juniora puškom je osvojila prvo mesto, a pored Alekse nastupili su Ognjen Lukić sa 548 i Nemanja Đorđević sa 540 krugova. Oni su nastupili i za ekipu kadeta i osvojili drugo mesto zajedno sa Ognjenom Bunčićem koji je otpucao 489 krugova.

Marko Ninković je osvojio zlatnu medalju sa 547 krugova u konkurenciji mlađih juniora pištoljem, a sa istim rezultatom i zlatnu medalju u konkurenciji kadeta. Stefan Kešišjan je osvojio srebrnu medalju sa 544 kruga u konkurenciji ml.juniora, a ekipa mlađih juniora pištoljem je osvojila prvo mesto za koju je nastupio i Nemanja Đorđević sa 495 krugova.

Ekipa kadeta pištoljem je osvojila drugo mesto za koju je nastupio pored Marka i Nemanje, i najmlađi takmičar Ognjen Bunčić sa 440 krugova.

Naredno kolo će biti održano u Zrenjaninu 24. novembra.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.