Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website STRELJAŠTVO: Održan Kup SS Srbije po A programu za juniore i seniore - | K-013 Portal

STRELJAŠTVO: Održan Kup SS Srbije po A programu za juniore i seniore

streljastvo, sd pancevo 1813

Proteklog vikenda je u Beogradu održano poslednje, treće kolo Kupa SS Srbije po A programu za juniore i seniore, vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je nastupilo 200 takmičara iz klubova, a među njima i 16 takmičara iz Streljačke družine ''Pančevo 1813'' sa ekipama u svim kategorijama.

Aleksa Rakonjac je bio najušpešniji takmičar ovog kola Kupa, pošto je osvojio dve zlatne medalje, pobedivši u kategoriji juniora, i u jakoj konkurenciji seniora puškom sa visokim rezultatom od 627,3 kruga. 

Iako na prvom kolu nije nastupio zbog učešća na Prvenstvu Sveta u Kairu, Aleksa je ubedljivo osvojio i redovne bodove za učešće na Finalu Kupa SS Srbije, koje će biti održano u februaru naredne godine, sa visokim plasmanom na bodovnoj listi kao 2. junior i 3. senior. On je znatno pomogao i mladoj ekipi družine puškom da osvoji šesto mesto i bodove za učešće u Finalu.

Nastupili su još kadet Ognjen Bunčić sa 579,1 krugova, i mlađi juniori Nemanja Đorđević sa 570,4 krugova i Ognjen Lukić sa 516,4 krugova.

Iva Rakonjac je osvojila sedmo mesto i 4 nova boda, sa rezultatom od 618,2 kruga, u kategoriji juniorki, što je bilo dovoljno za učešće u Finalu Kupa juniorki puškom, a osvojila je i bodove u konkurenciji seniorki.

Podmlađena ženska ekipa nije uspela da se plasira u veoma jakoj konkurenciji za Finale, a nastupile su mlađa juniorka Iva Rakonjac, Teodora Kondić sa 602,3 krugova i debitantkinja- pionirka Ana Negovanović sa 516,4 kruga.

Marko Ninković je bio najuspešniji takmičar družine pištoljem, osvojivši srebrnu medalju, u konkurenciji juniora sa rezultatom od 564 kruga, koliko ima i prvoplasirani takmičar, i bronzanu medalju u konkurenciji seniora. Sa novoosvojenim bodovima je samo potvrdio učešće u Finalu Kupa za obe kategorije pištoljem, kao prvi junior i četvrti senior.

Učešće u finalu juniora je obezbedio i Velimir Ninković sa rezultatom od 546 krugova kao četvrtoplasirani junior.

Stefan Kešišjan je petnaesti junior pištoljem, sa rezultatom od 532 kruga, koji je doprineo da mlada ekipa juniora pančevačke družine potvrdi učešće u Finalu Kupa na trećoj poziciji u jakoj seniorskoj konkurenciji.

Nastupili su i mladi takmičari pištoljem: Nemanja Đorđević sa 500 krugova i Ognjen Bunčić sa 440 krugova , što će im koristiti u pripremi za nastupajuća takmičenja u januaru u Ligi Vojvodine, Kupu Srbije i Prvenstvu Vojvodine.

Ženska ekipa pištoljem je nastupila samo u ovom kolu i osvojila deveto mesto i dva boda za Finale Kupa, a Teodora Kljajić je takođe osvojila dva boda za deveto mesto sa rezultatom od 544 kruga u konkurenciji seniorki. Nastupile su još i Marija Bubalo sa 507 krugova, nakon višegovišnje pauze kao i mlada debitantkinja Anastasija Stojković sa 378 krugova.

Finale Kupa SS Srbije će biti održano u februaru naredne godine, kada će biti i Prvenstvo Srbije, a u januaru će takmičari družine nastupiti u Ligi Vojvodine, Kupu Srbije za mlađe kategorije i Prvenstvu Vojvodine, dok će Aleksa Rakonjac nastupiti i na dva međunarodna takmičenja u sastavu reprezentacije Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.