Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website STRELJAŠTVO: Pančevac Marko Ninković postavio novi državni rekord pištoljem za kadete od 566 krugova - | K-013 Portal

STRELJAŠTVO: Pančevac Marko Ninković postavio novi državni rekord pištoljem za kadete od 566 krugova

streljastvo, marko ninkovic, sd pancevo 1813

Proteklog vikenda, u Nišu je održano Prvenstvo Srbije za seniore po A programu, na kojem je nastupilo devet najuspešnijih takmičara Streljačke družine''Pančevo 1813'', u disciplinama vazdušnom puškom i pištoljem, kao i u ekipama mešovitih parova.

Dejan Pešić je osvojio srebrnu medalju sa 626,8 krugova u kategoriji seniora puškom, potvrdio međunarodni razred i ponovo dokazao da je najuspešniji takmičar družine, u proteklih dvadeset godina. Znatno je doprineo i ekipi seniora puškom da osvoji pehar za treće mesto. Pored Dejana za ekipu su nastupili Gabriel Dautović sa 613,0, i junior Aleksa Rakonjac sa 619,3 kruga, kojem je ovo takmičenje bila i zadnja provera pred odlazak u Norvešku na Prvenstvo Evrope, u sastavu juniorske reprezentacije Srbije. Nastupila je i kadetkinja Iva Rakonjac sa rezultatom od 609,3 kruga, koja se tako pripremala za nastup i u miksu-takmičenju mešovitih parova.

Pančevačka seniorska ekipa mešovitih parova puškom u sastavu Iva Rakonjac i njen brat Aleksa Rakonjac, je u kvalifikacijama prošla kao četvrta, a u borbi za ulazak u polufinale se izborila za treće mesto. U finalnoj borbi za osvajanje bronzanog odličja, pobedila ih je ekipa iz Kragujevca sa rezultatom od 5 : 17 osvojenih bodova (takmiči se dok neko ne osvoji 16 bodova), tako da su maorali da se zadovolje četvrtim mestom.

Marko Ninković je junak Prvenstva seniora, jer je postavio novi državni rekord za kadete pištoljem od 566 krugova (po serijama 97,97,91,97,91,93), ušao na listu finalista od 8 najboljih seniora, na petoj poziciji, a završio finalni meč na sedmom mestu. To je izvanredan uspeh, obzirom da je on još kadet sa 15 godina života i dve ipo godine treniranja, ali sa izuzetnom voljom i željom za postizanje vrhunskih rezultata. Uspeh nije ni slučajan, jer je u prethodne dve sezone bio najbolji kadet Srbije, a i najbolji pionir Srbije i drži pionirski državni rekord od 187 krugova, a pritom , da bi se dokazao, svoj džeparac,rođendanske poklone i deo porodičnog budžeta je uložio u novi takmičarski vazdušni pištolj.

Ekipa seniora pančevačke družine, koju čine tri juniora (i mlađi), je osvojila četvrto mesto, odmah iza tri jake ekipe seniora Policajca, Akademca i Kikinde, koje predvode tri seniorska reprezentativca, Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov. Pored Marka sa 566 krugova, za ekipu su nastupili i njegov stariji brat Velimir Ninković sa 544 i Stefan Kešišjan sa 526 krugova ( još je mlađi junior). U pojedinačnoj konkurenciji seniorki, nastupila je Teodora Kljajić , koja živi u Novom Sadu, i sa 545 krugova osvojila petnaesto mesto i postigla svoj lični rekord.

U disciplini mešovitih parova seniora pištoljem, SD''Pančevo 1813'' je nastupila sa dve ekipe u kvalifikacijama. Deveto mesto je zauzela ekipa (juniori 2003.godište) Marina Mijatović i Velimir Ninković, a u prvih osam timova se plasirala ekipa Teodora Kljajić i Marko Ninković, koja je u borbi za ulazak u polufinale završila na sedmom mestu.

Naredna takmičenja za mlade strelce su u Smedrevu naredna dva vikenda , 3.kolo Kup SS Srbije i Finale Kup SS Srbije, a Aleksa Rakonjac putuje u Norvešku, od 18-23.marta, na Prvenstvo Evrope u sastavu juniorske reprezentacije Srbije u disciplini vazdušna puška, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.