Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vingegor pobedio na 18. etapi i povećao prednost u generalnom plasmanu Tur d'Fransa - | K-013 Portal
tur d frans, biciklizam, vigegor

Vingegor pobedio na 18. etapi i povećao prednost u generalnom plasmanu Tur d'FransaDanski biciklista Jonas Vingegor pobednik je današnje 18. etape Tur d’Fransa, i tako je tri etape pre kraja povećao prednost u generalnom plasmanu.

On je pobedu na poslednjoj brdskoj etapi od Lurda do Utakama ostvario u vremenu tri sata, 59 minuta i 50 sekundi, dok je drugo mesto zauzeo dvostruki uzastopni pobednik Tur d’Fransa Slovenac Tadej Pogačar, uz zaostatak od 1:04 minuta.

Treću poziciju na etapi dugoj 143,5 kilometara zauzeo je Belgijanac Vaut van Art sa zaostatkom od 2:10 minuta.

Pogačar je prilikom spusta na nešto više od 28 kilometara pre kraja pao i izleteo sa puta, ali se ubrzo vratio na stazu.

Zajedno sa Vingegorom držao se sve do oko četiri kilometara pre kraja etape, kada je biciklista Jumbo-Visme došao do značajnije prednosti.

U generalnom plasmanu Vingegor vodi sa vremenom 71 sat, 53 minuta i 34 sekunde, Pogačar zaostaje 3:26 minuta, a treći Britanac Gerejnt Tomas ima osam minuta zaostatka.

Sledeća etapa na programu je sutra od Kasteljno Manjoaka do Kaora, u dužini od 188,5 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.