Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zlatne medalje za takmičare kdt 'Dinamo' na Prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova u Baču - | K-013 Portal

Zlatne medalje za takmičare kdt 'Dinamo' na Prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova u Baču

kdt "Dinamo"

U sportskoj hali u gradu Baču, 24. oktobra, održano je pojedinačno prvenstvo Srbije za seniore, studente i veterane, Gala kup Srbije i finale ekipnog prvenstva Srbije u olimpijskom dizanju tegova.

Ovo takmičenje organizovao je klub dizača tegova “Herkules“ iz Bača, pod pokroviteljstvom saveza Srbije za dizanje tegova.

Za klub dizača tegova “Dinamo“ iz Pančeva, nastupali su Miloš Obrenović i Uroš Dašić. Miloš Obrenović debitovao je na ovom prvenstvu u kategoriji do 96 kg. On se takmičio u konkurenciji studenata i seniora. Sa podignutih 207 kg ( trzaj 95 kg / izbačaj 112 kg) u studentskoj konkurenciji osvojio je zlatnu medalju dok je u konkurenciji seniora bio trećeplasirani u biatlonu i trećeplasirani u disciplini trzaj.

Uroš Dašić takmičio se u kategoriji seniora do 89 kg. Uroš je odneo ubedljivu pobedu sa ukupno podignutom kilažom na biatlonu od 260 kg (trzaj 120 kg / izbačaj 140 kg), pri čemu je osvojio tri zlatne medalje (trzaj, izbačaj i biatlon). U svom drugom i trećem nažalost neuspelom pokušaju koji je iznosio 151 kg.

kdt "Dinamo"

Dašić je pokušao da obori nacionali seniorski rekord u disciplini izbačaj koji iznosi 150 kg.

„Ovo je veliki klupski uspeh. Skoro 40 godina unazad niko nije upeo da se domogne seniorske zlatne državne medalje u olimpijskom dizanju tegova. To je pošlo za rukom takmičaru Dinama Urošu Dašiću. Ostaje žal za drugim i trećim pokušajem u disciplini izbačaj u kojoj je sitinica prevagla u korist nepriznavanja pokušaja od strane tročlane sudijske komisije. Zadovoljni smo i uspehom Miloša Obrenovića kome je ovo debitantski nastup u dizanju tegova. Zahvaljujem se ovom pilikom ljuima koji su dali značajan doprinos ovom uspehu: ekipi trening centra Gvožđar, centru za funkcionalni fitnes MaxBox, kao i prof. Gligoru Škrpanu na ukazanim rehabilitacionim tretmanima i procesu oporavka naših takmičara.“, kaže za K-013 Filip Vlajić it kdt "Dinamo". 

Sledećeg vikenda održava se Trofej Beograda u olimpijskom dizanju tegova na kome će KDT “Dinamo“ imati predstavnike.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS