Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Beograd domaćin završnog turnira Evrolige - | K-013 Portal
kosarka, evroliga, zavrsni turnir

Beograd domaćin završnog turnira Evrolige


Završni turnir košarkaške Evrolige biće održan u Beogradu, umesto u Berlinu, saopšteno je danas.

Promenjeni su i termini Fajnal-fora, pa će se polufinala igrati u četvrtak 19. maja od 18.00 i 21.00, dok će se meč za treće mesto i finale igrati 21. maja od 16.00 i 19.00.

Beograd je pre četiri godine bio domaćin završnog turnira, na kojem je do titule došla ekipa Real Madrida.

Glavni grad Srbije tako će se pridružiti Barseloni, Madridu, Berlinu i Istanbulu, kao jedinim gradovima, koji su u ovom veku dva ili više puta bili domaćini Fajnal-fora.

Odluka o oduzimanju domaćinstva Berlinu doneta je zbog zdravstvenih mera vezanih sa pandemijom korona virusa u tom gradu.

„Nakon dugog razmišljanja, doneli smo ono što smatramo najboljom odlukom za naše navijače i igrače. Naš glavni cilj je da poštujemo integritet takmičenja i smanjimo neizvesnost za sve naše učesnike“, navodi se u saopštenju izvršnog direktora Evrolige Djordija Bartomeua.

„Zahvaljujem se srpskoj vladi i rukovodstvu glavnog grada na dobrodošlici, i svi se nadamo da će nam tokom pretposlednjeg vikenda u maju situacija sa pandemijom omogućiti da još jednom uživamo u uzbudljivom Fajnal-foru“, dodaje se u saopštenju.

Završni turnir će biti odigran u „Beogradskoj areni“, koja je izgradjena 2004. godine.

„Grad Beograd želi da zahvali košarkaškoj Evroligi što nam je ukazano poverenje da ugostimo ovogodišnji Fajnal-for. Ovo je velika pobeda Beograda, grada sporta, u kojem će se ovog meseca održati Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani. Beograd je već bio domaćin Fajnal-fora 2018. godine, za koji mislimo da je bio najbolje organizovan u istoriji ovog takmičenja. Trudićemo se da ovogodišnji turnir bude još uspešniji“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.