Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bogdanović sa 28 poena srušio Atlantu, Jokić za istoriju, Pokuševski solidan (VIDEO) - | K-013 Portal

Bogdanović sa 28 poena srušio Atlantu, Jokić za istoriju, Pokuševski solidan (VIDEO)

bogdan bogdanović, nikola jokić

Košarkaši Atlante deklasirali su Šarlot sa 106:125 na gostovanju, a do pobede su ih predvodili Tre Jang i Bogdan Bogdanović koji je ubacio čak sedan trojki iz deset pokušaja. Na gostovanju je slavila i Minesota nadigravši Oklahomu sa 112:110 u neizvesnoj završnici trojkom Ostina Riversa.

Srpski internacionalac Bogdan Bogdanović nastavio je seriju odličnih igara po povratku na parket i meč završio sa 28 postignutih poena a nedostajao mu je samo još jedan skok za dvostruki dvocifren učinak.

Uz Bogdanovića tim je u efikasnosti predvodio i Tre jang koji je meč završio kao najefikasniji igrač sa 31 poenom uz 9 asistencija i jednim skokom.

Atlanta je na samom startu gostovanja preuzela inicijativ i osvojila prednost koju je potom samo uvećavala do sigurne pobede.

Domaćini su uspeli da ravnopravan otpor pruže samo tokom trećeg dela meča, a u efikasnosti ih je predvodio Lamelo Bol sa 27 poena ali im to nije bilo od velike pomoći.

Atlanta je ovom pobedom posle dva poraza došla do osme pozicije na tabeli Zapada sa skorom od 15 pobeda i poraza.

Na gostujućem terenu pobedu je slavio i tim Minesote nad Oklahomom sa 112:110, a igrač odluke je bio Ostin Rivers koji je pogodio trojku u samom finišu meča.

Domaćinima nije mnogo pomoglo ni to što je Šej Gildžs-Aleksander bio najefikasniji igrač utakmice sa 35 postignutih poena jer je to na drugoj strani anulitala timska igra gostiju u kojoj su čak šestorica igraća imala po dvocifren šuterski učinal.

Predvodili su ih Rid sa 28, Tivers sa 20 i Edvards sa 19 postignutih poena.

U poraženom timu Oklahome Aleksej Pokuševski je za 24 minuta igre imao devet poena, četiri skoka i tri asistencije došavši do prvpg šuterskog učinka posle dve utakmice bez postignutih poena.

Rekordi Jokića i Lebrona u porazu Denvera od LA Lejkersa

Srpski centar Nikola Jokić postao je najbolji skakač u istoriji Denvera u NBA ligi i ponovo bio nadomak tripl-dabl učinka ali je sve to ostalo u senci porata njegovog Denvera od LA Lejkersa sa 126:108. Tim domaćina je predvodio Lebron Džejms sa 30 poena čime je postao prvi košarkaš sa 30 i više postignutih poena na tri uzastopne NBA utakmice još od 2002. godine i Majkla Džordana.

Nikola Jokić nastavio je seriju odličnih igara i na gostovanju u Los Anđelesu ali opet nije imao adekvatnu podršku tima jer su domaćini u finišu meča preuzeli inicijativu i obezbedili ubedljivu pobedu.

Somborcu je opet malo nedostajalo da dođe do novog trostrukog dvocifrenog učinka jer je uz 8 asistencija postigao 25 poena i 11 skokova kojima je postavio novi rekord u svom timu.

Već posle šest skokova nadmašio je rekord Dena Ajsela i postao najbolji skakač u istoriji Denvera, dobro ga je pratio Džamal Mari sa 23 poena, pet skokova i šest asistencija, ali je sve to bilo nedovoljno da se zaustave Lebron Džejms i LA Lejkersi.

Džejms je bio najefikasniji igrač meča sa 30 postignutih poena uz devet skokova i četiri asistencije čime je postao prvi košarkaš sa 30 i više poena na tri uzastopne NBA utakmice još od 2002. godine i Majkla Džordana.

Do svojevrsnog rekorda je došao i Rasel Vestbruk sa 15 poena, 11 skokova i 12 asistencija što mu je 182. tripl-dabla u karijeri i postao prvi čovek u istoriji Lejkersa sa postignutim četvrtim tripl-dabl učinkom posle ulaska sa klupe.

KošarkašiAtlante deklasirali su Šarlot sa 106:125na gostovanju, a do pobede su ih predvodili Tre Jang i Bogdan Bogdanović koji je ubacio čak sedan trojki iz deset pokušaja. Na gostovanju je slavila i Minesota nadigravši Oklahomu sa 112:110 u neizvesnoj završnici trojkom Ostina Riversa.

Na svom terenu Dalas je deklasirao Portland sa 130:110 a tim je novom odličnom igrom predvodio Luka Dončić koji je uz 33 postignuta poena imao i sjajno zakucavanje koje je obeležilo utakmicu.

Imao je odličnu podršku ostalih saigrača među kojima se posebno izdvojio Kris Vud koji je ostvario sjajnih 32 poena uz 12 skokova iako nije bio starter na meču.

U poraženom timu najefikasniji je bio Lilard je bio najefikasniji u poraženom timu sa 24 poena ali su gosti uspevali da pruže adekvatan otpor domaćinima samo u prvoj deonici meča.

Rezultati:

Šarlot - Atlanta 106:125,

Detroit - Sakramento 113:122,

Boston - Orlando 109:117,

Klivlend - Indijana 118:112,

Filadelfija - Golden Stejt 118:106,

Toronto - Bruklin 116:119,

Čikago - Njujork 94:114,

Oklahoma - Minesota 110:112,

Dalas - Portland 130:110,

LA Lejkersi - Denver 126:108.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.