Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borac bolji od Partizana u finalu humanitarnog turnira, Zvezda pobedom počela pripreme - | K-013 Portal

Borac bolji od Partizana u finalu humanitarnog turnira, Zvezda pobedom počela pripreme

partizan, zvezda

Utakmicom između KK Borac Mocart i KK Partizan NIS, u kojoj je pobedio klub iz Čačka, završen je humanitarni turnir u organizaciji KK Borac i kompanije Mocart.

Posle 40 minuta borbe u punoj Hali kraj Morave, Borac je slavio je sa deset poena prednosti, sa 94 poena naspram Partizanovih 84. Po četvrtinama, rezultat je bio 23:24, 22:25, 31:15, 18:20.

Za Borac su igrali Ćurčić, Hejl, Lešić, Đoković, Nikolić, Ćurčić, Kočović, Tomašević, Glišić, Novaković, Topalović, Radonjić, Todorović i Čarapić, a najkorisnijij u ekipi sa MOrave bio je Todorović sa 16 poena.

Za beogradski Partizan NIS nastupali su Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Smailagić, Egzum, Jovanović, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Petrović. Sa 19 postignutih poena najkorisniji bio je Panter.

''Ovo je bila jedna dobra utakmica. Drago mi je da se odazvao ovako veliki broj ljudi kako bi smo pomogli toj devojci i želim joj sve najbolje. Hvala domaćinima na dočeku, a Borcu čestitam na ovoj pobedi'', rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Turnir koji je trajao dva dana okupio je pet timova.

Nastupali su, pored domaćina Borca, KK Čačak 94, KK sloga iz Kraljeva, KK Sloboda iz Užica i KK Partizan NIS.

Na sve četiri utakmice koliko ih je u dva dana humanitarnog turnira odigrano, kompanija Mocart i Quantox Fondacija novčano su nagradili trenere ekipa koji su pred same mečeve imali priliku da šutnu na koš, a pogotke su ove dve kompanije nagrađivale sa 10.000, odnosno 5.000 dinara.

Takođe su nagrađivale i svaki postignuti koš na mečevima sa 1.000 odnosno 500 dinara, a sve u cilju prikupljanja sredstava za lečenje Čačanke Vojke Jevtović.

Zvezda pobedom počela pripreme

Košarkaši Crvene zvezde mts odigrali su u utorak uveče zatvorenu trening utakmicu protiv ekipe Dinamika. Crveno beli su slavili u hali Aleksandar Nikolić rezultatom 92:57.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Bentil sa 15 poena, Petrušev je ubacio 13, po 12 su dodali Marković i Adams koji je imao i 6 asistencija

Hasan Martin je bio najbolji skakač sa 7 uhvaćenih lopti na utakmici u kojoj je trener Vlada Jovanović dao značajnu minutažu i juniorima Topiću i Đokoviću.

Ovo je bila prva provera za crveno – bele u pripremnom periodu pre početak nove sezone, nova utakmica na programu je krajem nedelje (petak) protiv učesnika Evrokupa ekipe Kluža, a nakon toga sledi i putovanje na prvi turnir u Antaliji od 14 -18. septembra.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.