Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crvena zvezda u Beogradu pobedila Real Madrid - | K-013 Portal

Crvena zvezda u Beogradu pobedila Real Madrid

crvena zvezda, real madrid, evroliga, kosarka

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Real Madrid sa 65:62 (16:15, 19:13, 8:14, 22:20), u zaostalom meču 20. kola Evrolige.

Najefiksaniji kod Zvezde bili su Dejan Davidovac i Nikola Ivanović sa po 13 i Nejt Volters sa 12 poena. Ognjen Dobrić je zabeležio devet, a Nikola Kalinić osam poena.

Kod Reala najbolji je bio Serhio Ljulj sa 20 poena, a pratio ga je Valter Tavares sa 11 poena i 11 skokova.

Crveno-beli su ušli meč sa dosta energije. Čvrsto su igrali u odbrani, što je Real pokušavao da reši šutevima sa distance, ali nije bio preterano uspešan. Dobru igru u odbrani Zvezda nije uspela da valorizuje u napadu, pa je prvu deonicu završila sa poenom prednosti 16:15.

U drugoj četvrtini Zvezda je nastavila sa dobrom igrom u odbrani, ali je za razliku od prve četvrtine, uspela da dobru igru prenese i u fazu napada i na poluvreme ode sa sedam poena prednosti 35:28.

Zvezda je u nastavku uspela da prenese dobru energiju. Polovinom treće deonice crveno-beli su stigli do maksimalnih plus osam. Tada su stali u napadu i dozvolili Realu da se u potpunosti vrati u meč i u poslednju deonicu se ušlo sa poenom prednosti za Zvezdu 43:42.

U poslednjoj deonici Zvezda je uspela da zadrži čvrstinu i energiju koju je imala tokom čitavog meča. Real nije uspeo da isparira Zvezdi i da pronađe odgovor na odličnu odbranu crveno-belih. I pored nekoliko minuta praznog hoda u napadu, Zvezda je uspela da iskoristi lošu igru Reala u napadu i stigne do pobede 65:62.

Zvezda je sa skorom od 10 pobeda i 12 poraza na devetom mestu na tabeli. Real je na drugoj poziciji sa 16 pobeda i šest poraza.

U narednom kolu Zvezda će dočekati Makabi, a Real će ugostiti Milano.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.