Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Denver u plej-ofu protiv Golden Stejta, povreda Dončića - | K-013 Portal

Denver u plej-ofu protiv Golden Stejta, povreda Dončića

kosarka, nba liga, denver, golden stejt

Košarkaši Denvera izgubili su prošle noći na svom terenu posle produžetka od Los Anđeles Lejkersa sa 146:141 u poslednjoj utakmici ligaškog dela NBA lige.

Denver, koji je igrao bez srpskog centra Nikole Jokića, ostao je šesti na tabeli Zapadne konferencije i u prvoj rundi plej-ofa igraće protiv Golden Stejta Nemanje Bjelice.

Najefikasniji u redovima Nagetsa bili su Markus Hauard sa 25 i Brajan Forbs sa 24 poena. Lejkerse je do pobede vodio Malin Monk koji je ubacio 41 poena, dok je Ostin Rivers postigao 31 poen, uz 16 skokova i deset asistencija.

Golden Stejt je u gostima slavio protiv Nju Orleansa sa 128:107 i tako regularnu sezonu završio sa nizom od pet pobeda i kao treći na Zapadu. Klej Tompson je ubacio sedam trojki i 41 poen, dok je Nemanja Bjelica utakmicu završio sa četiri poena.

Košarkaši Atlante su prvi deo sezone završili pobedom protiv Hjustona sa 130:114 i kao deveti na Istoku će u plej-inu igrati protiv Šarlota.

Najefikasniji u redovima Atlante bio je Tre Jang sa 28 poena i 11 asistencija, Danilo Galinari je dodao 26 poena, dok je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović za 28 minuta na terenu sakupio 14 poena, sedam asistencija i šest skokova.

Dalas je pobedio San Antonio sa 130:120. Meč je obeležila povreda Luke Dončića krajem treće četvrtine, ali po prvim informacijama ne radi se o težoj povredi i Slovenac bi trebalo da igra u plej-ofu.

I pored toga što je ranije napustio parket, Dončić je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 26 poena, dok je srpski centar Boban Marjanović proveo osam minuta na parketu i za to vreme je postigao četiri poena.

Dalas će prvoj rundi plej-ofa igrati protiv Jute.

Bruklin je pobedio Indijanu sa 134:126 i zauzeo sedmo mesto na Istoku, pa će u plej-inu ugostiti osmoplasirani Klivlend, dok je Filadelfija ligaški deo takmičenja završila pobedom protiv Detroita sa 118:106 i kao četvrta na istoku otvoriće plej-of duelom protiv Toronta.

Pobednik duela između Bruklina i Klivlenda će igrati boljeg iz duela Atlanta – Šarlot.

Finiks, koji tek treba da dobije rivala u prvoj rundi plej-ofa ligaški deo NBA lige završio je porazom od Sakramenta sa 116:109, Boston obezbedio drugo mesto na Istoku pobedivši Memfis sa 139:110, dok je Orlando slavio protiv lidera Istoka ekipe Majamija sa 125:111.

Ohlahoma, za koju nije igrao Aleksej Pokuševski, završila je sezonu porazom od Los Anđeles Klipersa sa 138:88. Klipersi će u plej-inu igrati protiv Minesote koja je prošle noći izgubila od Čikaga sa 124:120.

Peti tim za Zapadu, ekipa Jute pobedila je Portland sa 111:80, dok je Njujork sezonu završio pobedom protiv Toronta sa 105:94.

Milvoki, koji će u prvoj rundi plej-ofa odmeriti snage sa Čikagom, izgubio je od Klivlenda sa 133:114, dok je Šarlot sezonu završio pobedom protiv Vašingtona sa 124:108 i kao deseti tim Istoka.

Parovi plej-ina:

Bruklin – Klivlend
Minesota – Los Anđeles Klipesi
Atlanta – Šarlot
Nju Orleans – San Antonio

Parovi plej-ofa:

Dalas – Juta
Filadelfija – Toronto
Golden Stejt – Denver
Milvoki – Čikago



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.