Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dončić vodio Dalas do pobede nad Nju Orleansom, Filadelfija bolja od Milvokija - | K-013 Portal

Dončić vodio Dalas do pobede nad Nju Orleansom, Filadelfija bolja od Milvokija

dalas, nju orleans, filadelfija, luka doncic, nba, kosarka

Košarkaši Dalasa pobedili su prošle noći na gostovanju ekipu Nju Orleansa sa 125:118, a do trijumfa ih je predvodio slovenački igrač Luka Dončić, koji je postigao 49 poena.

Dončić je zabeležio i 15 uhvaćenih lopti i osam asistencija, Džejlen Branson je postigao 23 poena, uz šest dodavanja, dok je Maksi Kleber upisao 20 poena.

Srpski igrač Boban Marjanović nije igrao za gostujući tim.

Si-Džej Mekalum je za domaću ekipu upisao 38 poena i pet asistencija, Džekson Hejz je dodao 18 poena, a dabl-dabl učinak je ostvario Jonas Valančijunas sa 16 poena i 18 skokova.

Dalas je peti na tabeli Zapadne konferencije sa 35 pobeda i 24 poraza, dok je Nju Orleans na 12. mestu sa skorom 23/36.

Filadelfija je na gostovanju savladala ekipu Milvokija sa 123:120.

Džoel Embid je za goste došao do dabl-dabla sa 42 poena i 14 skokova, a po 19 poena su dodali Tobajas Haris (osam skokova) i Tajriz Maksi.

Najefikasniji u redovima aktuelnih šampiona bio je Janis Adetokunbo sa 32 poena, 11 skokova i devet asistencija, Džru Holidej je postigao 24 poena, dok je Kris Midlton upisao 19 poena.

Tim iz Pensilvanije se nalazi na četvrtom mestu Istočne konferencije sa 35 pobeda i 23 poraza, a Milvoki je peti sa 36 pobeda i 24 poraza.

Majami je posle dva produžetka na gostovanju bio bolji od Šarlota sa 111:107.

Goste je do pobede vodio Kajl Lauri sa 25 poena i devet skokova, od čega je 12 upisao nakon završetka regularnog toka, Dankan Robinson je zabeležio 21 poen, a trojkom u četvrtoj četvrtini došao je do ukupno 700. u NBA ligi, i tako je postao najbrži koji je to učinio u pogledu odigranih utakmica.

U domaćem timu bolji od ostalih je bio Majls Bridžis sa 29 poena i 11 skokova, dok je Montrez Herel upisao 24 poena i osam skokova.

Majami je vodeći tim Istočne konferencije sa 38 pobeda i 21 porazom, koliko na drugom mestu ima i Čikago, dok je Šarlot posle trećeg vezanog poraza 10. sa 29 pobeda i 31 porazom.

Vašington je na gostovanju pobedio Bruklin sa 117:103, a jedinu domaću pobedu je ostvarila ekipa Los Andjeles klipersa, koja je sa 142:111 savladala Hjuston, kojem je to bio sedmi uzastopni poraz.

U NBA ligi sledi pauza pošto se u Klivlendu održava Ol-star vikend, koji će biti zaključen utakmicom tima Lebrona Džejmsa i tima Kevina Durenta, u noći izmedju nedelje i ponedeljka.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS