Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri: Za Zakon o lustraciji i otvaranje tajnih dosijea - | K-013 Portal

Dveri: Za Zakon o lustraciji i otvaranje tajnih dosijea

dveeri, zakon o lustraciji

Pokret Dveri podneo je Skupštini Srbije predlog zakona o lustraciji kojim bi se utvrdila odgovornost onih nosioca vlasti koji su u poslednjih 75 godina kršili ljudska prava i zakone.

Poslanica Dveri Tamara Melenković Kerković kazala je na konferenciji za novinare u parlamentu da je tim predlogom predvidjena i zabrana obavljanja javne funkcije, te zatražila i otvaranje tajnih dosijea svih službi bezbednosti u Srbiji.

Rekla je da Dveri nikada nisu bila vlast i da imaju, kako je kazala, obavezu da traže odgovornost i sadašanje i bivših vlasti.

Kazala je i da je gradjanima Srbije „pravda nekada potrebnija i od hleba“, te objasnila da predlog o lustraciji obuhvata i formiranje posebne komisije koja bi se bavila utvrdjivanjem činjenica o odgovornosti.

Rekla je da je svim vlastima zajednička „ogromna neodgovornost“ koja se vidi u onome što su ostavljali iza sebe, te u tom kontekstu ukazala i na „reformisane pripadnike bivših režima“ koji su prelazili u novu vlast.

Ocenila je i da je zato „politika postala posebno odvratna narodu“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS