Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Evrobasket - grupa C: Hrvatska posle drame pobedila Estoniju, Grčka lako sa Britanijom, Ukrajina šokirala italiju - | K-013 Portal

Evrobasket - grupa C: Hrvatska posle drame pobedila Estoniju, Grčka lako sa Britanijom, Ukrajina šokirala italiju

hrvatska, estonija, evrobasket

Košarkaši Hrvatske pobedili su danas u Milanu selekciju Estonije 73:70 (20:16, 13:13, 20:19, 20:22) u prvom meču trećeg kola grupe C na Evropskom prvenstvu.

Hrvatska je do druge pobede na EP stigla u neizvesnoj završnici.

Estonci su u poslednjoj sekundi imali šut za izjednačenje, ali je Sim-Sander Vene bio neprecizan.

Najefikasniji u selekciji Hrvatske bio je Karlo Matković sa 17 poena, dok je Dario Šarić postigao 15. U poraženoj selekciji najbolji je bio Vene sa 18 poena, dok je Maik-Kalev Kocar dodao 17.

Hrvatska je u prvom kolu poražena od Grčke 89:85, dok je u drugom ubedljivo savladala Veliku Britaniju 86:65.

Estonija je zabeležila i treći poraz na EP, pošto je u prvom kolu izgubila od Italije 83:62, a u drugom od Ukrajine, 74:73.

Britanci se držali dve i po četvrtine, Grčka upisala treću pobedu

Košarkaši Grčke pobedili su u Milanu reprezentaciju Velike Britanije 93:77 u utakmici trećeg kola grupe C Evropskog prvenstva.

Reprezentativci Velike Britanije su odigrali solidnu utakmicu i nakon dva ubedljiva poraza uspeli Grcima da budu ravnopravan protivnik tokom dve i po četvrtine. Ipak, na kraju su doživeli još jedan težak poraz.

Slično kao i u prethodnoj utakmici protiv Hrvatske, držali su se Britanci celo prvo poluvreme, bili efikasni i na pauzu posle dva perioda igre otišli sa samo tri poena zaostatka.

Vodili su čak košarkaši iz Britanije 15:8 sredinom prve četvrtine, ali je usledila serija Grka 16:0, kojom su preuzeli vođstvo i do kraja utakmice ga sačuvali.

Nisu Grci briljirali, a Britanci su bili uporni - nisu dugo dozvoljavali snažnijem protivniku da stekne nedostižnu prednost, prišli su sredinom trećeg perioda i na samo poen zaostatka, ali se Grčka ponovo brzo odlepila, povećavala razliku i bez problema u završnici došla do treće pobede na Evropskom prvenstvu.

Ubedljivo najefikasniji među reprezentativcima Grčke bio je Kostas Slukas sa 21 postignutim poenom i pet asistencija.Britance je poenterski predvodio Luk Nelson sa 17 poena.

Braća Kostas i Janis Adetokumbo nisu ni ulazila u igru, a nešto manju minutažu nego inače imao je i Tajler Dorsi.

Velika Britanija još uvek ne zna za pobedu i teško da će u poslednje dve utakmice moći da se izbori za put u Berlin.

Ukrajina na 3-0, pala i Italija!

Košarkaši Ukrajine priredili su novo iznenađenje na Evrobasketu. Savladali su reprezentaciju Italije 84:73 (16:21, 22:21, 19:15, 27:16).

Ukrajina je uz Grčku neporažena, a ove dve selekcije dele prvo mesto u Grupi C posle tri kola.

Italija je ostala na jednoj pobedi, a u sledećem meču je očekuje "derbi" sa Hrvatskom.

Utakmice četvrtog kola u grupi C biće odigrane sutra: Estonija - Velika Britanija (14.15), Grčka - Ukrajina (17.00) i Italija - Hrvatska (21.00).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.