Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Evrobasket - grupa D: Poljska savladala Holandiju, Finska gurnula Češku u ambis - | K-013 Portal

Evrobasket - grupa D: Poljska savladala Holandiju, Finska gurnula Češku u ambis

poljska, holandija, evrobasket

Košarkaška reprezentacija Poljske savladala je danas u Pragu Holandiju sa 75:69 (19:20, 12:20, 17:15, 24:17) u uvodnom meču 4. kola D grupe Evrobasketa, u kojoj se takmiči i selekcija Srbije.

Holanđani su stekli vođstvo u drugoj četvrtini i početkom treće deonice došli do maksimalnih 13 poena razlike (49:36).

Međutim, Poljaci odgovorili serijom 24:7 krajem treće i početkom četvrte četvrtine i došli do trećeg trijumfa na šampionatu, dok je Holandija upisala i četvrti poraz.

Najefikasniji u redovima pobedničke selekcije bio je Mihal Sokolovski sa 24 poena, a pratio ga je Aleksander Balčerovski sa 16 poena.

U selekciji Holandije najbolju partiju pružio je Šarlon Kluf sa 26 poena, a Janik Franke dodao je 13 poena.

Markanen 34 i dabl-dabl, Veseli 15: Finska Češku gurnula u ambis

Košarkaši Finske pobedili su Češku u četvrtom kolu Evrobasketa rezultatom 98:88.

Finska je u ponedeljak uveče ubedljivo izgubila od Srbije, ali je zato već u utorak uspela da nadigra Češku i ostvari zlata vrednu pobedu.

finska, ceska, basket5

Finci sada imaju skor 2 pobede i 2 poraza, dok su Česi na 1 pobedi i 3 poraza i trenutno su na ivici ispadanja iz grupe D, gde igraju kao domaćini u Pragu.

Sada su u O2 Areni posustali, Lauri Markanen i Sasu Salin su ipak bili preveliki zalogaj za Čehe kojima se vratio Tomaš Satoranski koji je podelio 9 asistencija, ali evidentnjo nije bio onaj stari jer je iz igre šutirao 1/8.

Sa 34 poena je najefikasniji bio upravo Lauri Markanen uz 10 uhvaćenih skokova, dok je 23 ubacio Sasu Salin, Peteri Koponen 14, a Elijas Valtonen meč je završio sa 11 postignutih poena.

U redovima Češke, 22 poena je imao Vojteh Hruban, 15 je ubacio Jan Veseli (uz 6 skokova i meč je završio ranije zbog 5 ličnih grešaka), dok su po 13 poena postigli Patrik Auda i Jaromir Bohačik.

Češka će u poslednjem kolu igrati protiv Izraela i videćemo da li će u ovoj fazi takmičenja i završiti učešće na Evrobasketu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.