Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Evroliga: Košarkaši Zvezde izgubili od Real Madrida u Beogradu - | K-013 Portal

Evroliga: Košarkaši Zvezde izgubili od Real Madrida u Beogradu

kosarka,  zvezda, real, evrokup

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras od Real Madrida sa 73:67, u osmom kolu Evrolige.

Zvezda sada ima skor od tri pobede i pet poraza.

Real Madrid je u Beogradu zabeležio četvrtu pobedu u takmičenju.

Zvezdu je predvodio Džordan Lojd sa 22 poena, dok je 16 postigao Kori Volden.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Trej Tompkins sa 14 i Entoni Rendolf sa 13 poena.

Obradović: Ne smemo da pokazujemo neiskustvo na ovom nivou

Trener Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da su njegovi košarkaši pravili neiskusne greške u večerašnjem porazu od Real Madrida i istakao da takve stvari ne smeju da se dešavaju.

"Boli me samo to što gubimo u fazama kada se utakmica lomi, Himki je bio u jednoj fazi, Bajern sam kraj, sada početka treće četvrtine. Da bismo pobedjivali velike rivale, ne smemo da dozvolimo padove na takav način. Želimo da igramo dobro i organizovano, a ništa se od toga nije dogodilo. Pravili smo neiskusne greške, a ne smemo da pokazujemo neiskustvo na ovom nivou", rekao je Obradović posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je izgubila od Real Madrida sa 73:67 u osmom kolu Evrolige.

Obradović je čestitao španskom klubu, uz reči da je protivnik na kraju zaslužio pobedu.

"Igrali smo naivno u drugom poluvremenu. Trebalo je da bude drugačije, da budemo strpljiviji", naveo je trener Crvene zvezde.

Novinari su ga pitali da li je umor uticao, s obzirom na to da je Zvezda pre dva dana igrala protiv Asvela u Francuskoj u zaostaloj utakmici.

"Umor kao deo igre uvek postoji i ti se boriš sa tim. Više je neiskustvo. Tačno se vide evroligaški igrači koji znaju kako se ponašaju u teškim trenucima, i mi koji gubimo lopte. Umor? Ne prihvatam to. Glavni igrači su sve vreme dobro trenerali i spremni su, osim Džonija O'Brajanta. Nisi ti umoran na početku treće četvrtine kada se stvarala razlika. Tu nam je falila nedisciplina", kazao je Obradović.

Upitan je i za sudijski kriterijum.

"Real je u grupi povlašćenih. Mi smo ekipa koja je 'anderdog'. Neke stvari su mogle da budu svirane. Da bi ti dali neke stvari, moraš to da zaslužiš reputacijom i igračkim statusom. Ne bih to previše komentarisao, više bih se fokusirao na to što mi nismo uradili", rekao je Obradović.

Zvezdu naredne nedelje čekaju dva evroligaška gostovanja, protiv Milana i Barselone.

Pre toga će Zvezda igrati u ABA ligi za vikend, a Obradović je istakao da je to takmičenje prioritet.

Trener Real Madrida: Veoma sam srećan zbog pobede nad Zvezdom

Trener košarkaša Real Madrida Pablo Laso rekao je da je veoma srećan zbog večerašnje pobede nad Crvenom zvezdom u Evroligi.

"Veoma smo srećni zbog pobede i zbog mojih momaka. Svaka utakmica u Evroligi je teška. Pobeda je važna i zbog toga što imamo težak raspored sledeće nedelje", rekao je Laso posle utakmice.

Real je pobedio Zvezdu u Beogradu sa 73:67, u osmom kolu Evrolige.

"Pravili smo mnogo grešaka u prvom poluvremenu, problema sa faulovima, ali smo ostali u igri. Treća četvrtina je bila solidna, bolje se kretala lopta, pojačali smo odbranu, vratili se i odgovorili", kazao je Laso.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS