Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jokić i Stojaković u drugoj evropskoj petorci NBA lige - | K-013 Portal

Jokić i Stojaković u drugoj evropskoj petorci NBA lige

nikola jokic, nba, predrag stojakovic, kosarka

Srpski košarkaši Nikola Jokić i Peđa Stojaković nalaze se u drugoj petorci najboljih evropskih igrača svih vremena u NBA ligi, saopšteno je danas iz tog takmičenja.

U prvoj petorci nalaze se dvostruki MVP NBA lige Janis Adetokunbo, trostruki Ol-star igrač Luka Dončić, dvostruki NBA šampion Pau Gasol, šampion NBA lige iz 2011. godine Dirk Novicki i četvorostruki NBA šampion Toni Parker.

Najviše glasova dobio je bivši nemački košarkaš Novicki, koji je trenutno šesti najboji strelac NBA lige svih vremena.

Drugu petorku evropskih igrača pored Jokića i Stojakovića čine i hrvatski igrači Toni Kukoč i Dražen Petrović, kao i Litvanac Arvidas Sabonis.

Najbolje timove birali su navijači iz Evrope, kao i više od 40 predstavnika evropskih medija, emitera, uticajnih i poznatih ličnosti.

Glasovi navijača su činili 50 odsto konačnog rezultata, dok su ostali predstavnici odredili preostalu polovinu.

„Evropski igrači iz prošlosti i sadašnjosti ostavili su neizbrisiv uticaj na NBA i košarku uopšte. Dok slavimo našu značajnu sezonu 75-ogodišnjice, srećni smo što odajemo priznanje za 10 najboljih evropskih igrača svih vremena, koji su svi inspirisali generacije ljubitelja Lige širom Evrope i sveta“, rekao je NBA šef za angažovanje i direktan pristup fanovima u Evropi i na Bliskom Istoku Džordž Ajvazoglu.

U prethodnim glasanjima tim Čikago Bulsa od 1995. do 1998. godine proglašen je za najbolju NBA dinastiju, dres Toronta iz sezone 1998/99. je dobio nagradu za najbolji dres svih vremena, a za najbolji evropski NBA momenat proglašena je liderska igra Novickog, koji je 2011. godine vodio Dalas do preokreta i pobede u finalu nad Majamijem.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.