Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jović postigao 13 poena u porazu Majamija od Toronta - | K-013 Portal

Jović postigao 13 poena u porazu Majamija od Toronta

kosarka, toronto, majami, jovic, nba

Košarkaši Toronta pobedili su na svom terenu ekipu Majamija sa 112:104, a srpski košarkaš Nikola Jović je za poraženi tim postigao 13 poena.

Majami je početkom treće četvrtine poveo sa 70:59, da bi domaći tim serijom 21:0 preokrenuo rezultat. Toronto do kraja meča nije ispustio prednost i tako je došao do četvrte vezane pobede na domaćem terenu.

O Dži Anunobi je u pobedi kanadskog tima zabeležio dabl-dabl sa 32 poena i 10 skokova, Fred Vanvlit je dodao 23 poena, uz osam asistencija, a Skoti Barns je postigao 19 poena.

U ekipi Majamija bolji od ostalih je bio Maks Strus sa 20 poena, poen manje je upisao Kajl Lauri, dok je Gejb Vinsent postigao 16 poena.

Jović je sa 13 poena zabeležio rekord karijere u NBA ligi, a upisao je i tri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu za malo manje od 24 minuta na terenu.

Toronto ima devet pobeda i sedam poraza i zauzima peto mesto na Istočnoj konferenciji, dok je Majami 10. sa sedam pobeda i osam poraza.

Oklahoma je na gostovanju pobedila Vašington sa 121:120.

Ključnu trojku za pobedu gostiju postigao je Šej Gildžes-Aleksander 1,1 sekund pre kraja.

Gildžes-Aleksander je ostvario rekord karijere sa 42 poena, uz sedam asistencija i šest skokova, Lugenc Dort je dodao 16 poena, a Džoš Gidi je upisao 11 poena.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je za 14 minuta na terenu za gostujući tim postigao osam poena, uz tri blokade i po jedan skok i asistenciju.

Kristaps Porzingis je bio najefikasniji u domaćem timu sa 27 poena, uz devet uhvaćenih lopti, Bredli Bil je upisao 25 poena, dok je Kajlu Kuzmi jedna asistencija nedostajala kako bi ostvario tripl-dabl (18 poena, 10 skokova i devet asistencija).

Vašington je osmi na tabeli Istoka sa osam pobeda i sedam poraza, a Oklahoma je 10. na tabeli Zapada sa sedam pobeda i osam poraza.

Njujork Niksi su na gostovanju pobedili Denver sa 106:103, i naneli timu iz Kolorada prvi poraz na domaćem terenu ove sezone.

Pobedu Njujorku doneo je Džejlen Branson, koji je 10,5 sekundi pre kraja bio precizan sa linije slobodnih bacanja.

Ovo je Njujorku prva pobeda u Denveru nakon 8. novembra 2006. godine.

Džulijus Rendl je ostvario rekord sezone u gostujućem timu sa 34 poena, a upisao je i 11 skokova. Branson je postigao 21 poen, uz sedam dodavanja, dok je Derik Rouz zabeležio 13 poena.

Zbog korona virusa za Denver nije igrao najbolji strelac ekipe srpski košarkaš Nikola Jokić.

Najefikasniji u Denveru su bili Bouns Hajland i Džamal Marej sa po 21 poenom.

Denver je treći na tabeli Zapada sa devet pobeda i pet poraza, dok je Njujork sedmi na Istoku sa osam pobeda i sedam poraza.

Hjuston je na gostovanju u derbiju Teksasa savladao Dalas sa 101:92.

Kevin Porter džunior je zabeležio dabl-dabl za goste sa 17 poena i 11 skokova, a upisao je i osam asistencija, dok je 17 poena dodao i Džejlen Grin. Srpski košarkaš Boban Marjanović odlukom trenera nije igrao.

Dalas je odmarao najboljeg igrača Luku Dončića, a najbolji učinak je ostvario Tim Hardavej sa 28 poena, dok je dva poena manje postigao Kristijan Vud.

Dalas na sedmom mestu Zapada ima skor 8/6, dok je Hjuston na poslednjem 15. mestu sa tri pobede i 12 poraza.

Finiks je na svom terenu pobedio aktuelne šampione Golden stejt sa 130:119, a za goste je 50 poena upisao Stefen Kari.

Osmu uzastopnu pobedu upisao je Boston, koji je na gostovanju savladao Atlantu sa 126:101.

Pobede na gostovanju zabeležile su i ekipe Indijane i Minesote. Indijana je slavila protiv Šarlota sa 125:113, a Minesota je u Orlandu pobedila istoimeni tim sa 126:108.

Milvoki je na svom terenu savladao Klivlend sa 113:98, i toj ekipi je naneo peti vezani poraz.

Do treće uzastopne pobede došao je Nju Orleans, koji je na domaćem terenu bio bolji od Čikaga sa 124:110.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.