Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Crvene zvezde u finalu ABA lige - | K-013 Portal

Košarkaši Crvene zvezde u finalu ABA lige

aba liga, kosarka, crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se večeras u finale ABA lige, pošto su na svom terenu pobedili Cedevita Olimpiju sa 88:78 (24:13, 18:24, 25:17, 21:24), u trećem, odlučujućem meču plej-of serije.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Nikola Kalinić sa 15 i Nikola Ivanović sa 11 poena. Ognjen Kuzmić zabeležio je dabl-dabl učinak zabeleživši po 10 poena i skokova. Dvocifren je bio i Ognjen Dobrić sa 10 poena.

Najbolji kod Cedevita Olimpije bili su Kevin Farel sa 25 i Zoran Dragić sa 21 poenom.

Zvezda je mnogo bolje ušla u meč, sa više energije i čvršćom igrom u odbrani, i do kraja prve četvrtine upela da stigne do dvocifrene prednosti.

U drugoj četvrtini, Cedevita Olimpija je zaigrala dosta bolje, prvenstveno u fazi napada, i do kraja poluvremena je uspela da smanji prednost Zvezde na pet poena 42:37.

Zvezda je drugo poluvreme otvorila serijom 6:0, ali su gosti iz Slovenije uspeli brzo da se ponovo vrate u meč, i pridju na minus šest poena.

Zvezda je nastavila sa dobrom igrom u napadu, i uspela je da uveća prednost i u poslednju deonicu udje sa 13 poena prednosti.

U poslednjoj deonici Zvezda je sigurnom igrom uspevala da zadrži prednost, dok je Cetevida Olimpija samo u nekoliko navrata uspela da smanji razliku na jednocifrenu.

Zvezda, aktuelni šampion ABA lige, u finalu će igrati protiv Partizana. Finalna serija se igra na tri dobijena meča, a prednost domaćeg terena imaće crveno-beli.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.