Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Efesa odbranili titulu šampiona Evrope - | K-013 Portal

Košarkaši Efesa odbranili titulu šampiona Evrope

efes, real madrid, kosarka

Košarkaši Efesa odbranili su večeras u Beogradu titulu šampiona Evrope, pošto su u finalu završnog turnira pobedili Real Madrid sa 58:57 (14:15, 15:19, 11:8, 18:15).

Efes je predvodio srpski reprezentativac Vasilije Micić sa 23 poena, Tibor Plajs postigao je 19 poena uz sedam skokova, a Šejn Larkin 10 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

U ekipi Reala najefikasniji je bi Valter Tavares sa 14 poena uz 11 skokova. Serhio Ljulj dodao je devet poena i šest asistencija, a Entoni Rendolf šest poena.

Početak meča doneo je mali broj poena, a prvi je do osetnije prednosti došao Real (12:6).

Efes je do kraja prve deonice smanjio rezultat poenima Larkina (15:14). Od Realovih 15 poena u prvoj četvrtini, 12 je postigao Tavares.

Neizvesnost se nastavila i u narednoj četvrtini. Madridski klub je do plus sedam došao trojkom Entonija Rendolfa (29:22), da bi usledila serija 7:2 turske ekipe, koja je krunisana pogotkom sa distance Micića.

Real je prvih 20 minuta zaključio poenima Rendolfa i na odmor je otišao sa prednošću 34:29.

Finale je u punoj Beogradskoj areni nastavljeno posle pauze, a za prva četiri minuta vidjeno je svega pet poena (3:2 za Real).

Potom je španska ekipa došla do devet poena razlike (40:31), dok se Efes u meč vratio sa sedam uzastopnih poena.

U završnici trećeg dela došlo je do tenzija na terenu, a po nesportski faul dobili su igrači Reala Vensan Poarje i Efesa Džejms Anderson. Četvrtina je završena rezultatom 42:40 za madridski tim.

Efes je odlučujući deo meča počeo „trojkom“ Micića i „zakucavanjem“ Krisa Singltona za vodjstvo 45:42.

Do nove prednosti Real je došao posle šuta sa distance Ljulja (50:49).

Tim iz Istanblula je u završnici tri puta došao do plus tri, a Real je košem Ljulja smanjio na jedan razlike (58:57).

Do kraja nije bilo promene rezultata, madridski klub nije izašao iz bonusa, a to je u poslednjih dvadesetak sekundi odgovaralo turskom timu.

U utakmici za trće mesto Barselona je ranije danas pobedila Olimpijakos sa 84:74.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.