Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Partizana pobedili Panatinaikos u Evroligi - | K-013 Portal

Košarkaši Partizana pobedili Panatinaikos u Evroligi

kk partizan, panatinaikos, evroliga

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Atini domaći Panatinaikos sa 91:89 (31:16, 23:25, 14:23, 23:25), u utakmici šestog kola Evrolige i ostvarili treću uzastopnu pobedu.

Partizan je predvodio kapiten Kevin Panter sa 29 poena, uz šut za tri poena 6/8. Matijas Lesor pobedi je doprineo sa 15 poena i 11 skokova, Zek Ledej sa 13 poena i 10 skokova a Dante Egzum sa 12. Danilo Andjušić i Jam Madar dodali su po 10 poena.

U ekipi Panatinaikosa najefikasniji su bili Dvejn Bejkon i Nejt Volters sa po 17 poena. Derik Vilijams postigao je 14 poena uz sedam skokova, a Mateuš Ponitka 12 poena.

Partizan je dobro počeo utakmicu, iz minuta u minut je predvodjen Panterom uvećavao prednost koja je u završnici prve deonice iznosila 18 poena, 31:13. Na 0,9 sekundi pre kraja „trojku“ sa celog terena pogodio je Panajotis Kalaicakis.

Crno-beli su u drugoj četvrtini uglavnom čuvali dvocifrenu prednost, grčki tim je u jednom trenutku uspeo da spusti zaostatak na devet razlike, ali su posle toga pogadjali Panter i Madar za novo sigurno vodjstvo, koje je na poluvremenu uz poene Egzuma bilo 13 razlike, 54:31.

Panatinaikos je dobro počeo drugo poluvreme i predvodjen Bejkonom prišao je na 48:54. Partizan je loše igrao u napadu u tim trenucima, a sa druge strane pogadjali su Volters, Vilijams, Jorgos Papajanis i Marijus Grigonis za 57:58.

„Trojkom“ Andjušića Partizan je odbio taj nalet, a zatim su strelci bili Lesor i ponovo Andjušić za 65:57. Ekipa Željka Obradovića je u poslednju deonicu ušla sa četiri poena prednosti 68:64.

Početkom četvrte četvrtine domaći su smanjili na dva poena, a posle toga su Ledej, Panter i Egzum vratili 10 razlike 83:73. Odmah je „trojku“ vratio Vilijams i posle poena Voltersa domaći su se vratili u igru.

Posle tehničke greške klupi Panatinaikosa, Andjušić je pogodio slobodno bacanje, a zatim je u poslednjim trenucima napada „trojku“ ubacio Panter za 88:78. Posle toga su sa tribina uleteli razni predmeti na teren, a navijači pravili nerede iza klupe Partizana, zbog čega su sudije na nekoliko minuta prekinule utakmicu, tri minuta i 14 sekundi pre kraja.

Panatinaikos je u nastavku napravio seriju 6:0, a Partizan je u tim trenucima igrao loše u napadu i nije uspeo da se odlepi. Na 15,5 sekundi pre kraja Egzum je pogodio jedno bacanje za pet razlike. On je zatim napravio faul pri šutu za tri poena, a sva tri bacanja iskoristio je Bejkon.

Tokom napada Partizana prekršaj je napravljen nad Andjušićem koji je pogodio oba slobodna bacanja, a sa druge strane Volters je u poslednjim trenucima postigao koš i postavio konačan rezultat.

Partizan sada ima tri pobede i tri poraza, a Panatinaikos pobedu i pet poraza.

U sedmom kolu 10. novembra Partizan će u Atini igrati protiv Olimpijakosa, a Panatinaikos će dan kasnije dočekati Baskoniju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.