Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Španije posle drame pobedili Tursku na EP - | K-013 Portal

Košarkaši Španije posle drame pobedili Tursku na EP

evrobasket, španija, turska

Košarkaška reprezentacija Španije pobedila je danas u Tbilisiju selekciju Turske 72:69 (17:18, 21:16, 18:16, 16:19) u meču poslednjeg, petog kola grupe A na Evropskom prvenstvu.

Španija je ovim trijumfom osvojila prvo mesto u grupi, dok je Turska druga. Španija će u osmini finala igrati sa četvrtoplasiranom selekcijom iz grupe B, dok će rival Turske biti trećeplasirana reprezentacija iz grupe B. U grupi B se nalaze Nemačka, Slovenija, Francuska, BiH, Litvanija i Mađarska.

Španija je do četvrtog trijumfa na EP stigla u neizvesnoj penal završnici. Najefikasniji u selekciji Španije bio je Vili Hernangomez sa 15 poena, dok je Lorenco Braun dodao 11. U reprezentaciji Turske najbolji je bio Čedi Osman sa 20 poena, dok je Furkan Korkmaz ubacio 16.

Španija je u prvom kolu pobedila Bugarsku 114:87, a potom i Gruziju 90:64. Španci su u trećem kolu poraženi od Belgije 83:73, a zatim su nadigrali Crnu Goru 82:65.

Turska je na startu EP savladala Crnu Goru 72:68, a potom i Bugarsku 101:87. Turska je u trećem kolu posle dva produžetka poražena od domaćina Gruzije 88:83, a onda je lako savladala Belgiju 78:63.

Kasnije danas biće odigrana preostala dva meča poslednjeg, petog kola grupe A, a sastaće se Bugarska - Belgija (18.15) i Gruzija - Crna Gora (21.00).

Tabela grupe A posle nepotpunog 5. kola: Španija 4-1, Turska 3-2, Crna Gora 2-2, Belgija, 2-2, Bugarska 1-3, Gruzija 1-3.

Šejn Larkin zbog povrede ide na pregled u Istanbul

Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ergin Ataman izjavio je da će plejmejker Šejn Larkin otputovati danas privatnim avionom u Istanbul da bi odradio magnetnu rezonancu zbog povrede prstiju, prenosi "Basket njuz".

Larkin je u današnjem porazu Turske od Španije 72:69 u poslednjem meču petog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju postigao samo tri poena za 30 minuta.

"Šejn ima velikih problema sa prstima. U Istanbulu će da odradi magnetnu rezonancu, a doktori će da provere njegovu situaciju sa rukom. On nije psihološki spreman. Njegov um je u njegovim rukama. Pokušao je, ali sa ovom povredom nije imao nikakav doprinos", rekao je Ataman.

On je istakao da veruje da će Larkin biti spreman za osminu finala EP u Berlinu.

"Šejn je sjajan igrač, pokazao je to za poslednje četiri godine. Međutim, on sa ovom povredom nije spreman. Nadam se da nije ništa ozbiljno, ali ima problem sa prstima. Mi ćemo večeras odleteti u Berlin, a on u Istanbul", istakao je selektor Turske.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.