Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije deklasirali Nemačku i osvojili Superkup - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije deklasirali Nemačku i osvojili Superkup

košarka, orlovi

Muška košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je večeras Superkup prijateljskog karaktera u Hamburgu pošto je u finalu ubedljivo savladala selekciju domaćina Nemačku sa 83:56 (24:13, 14:18, 27:10, 18:15).

Simultanku sa rivalom, dok utakmica rezultatski nije rešena nakon tri četvrtine, igrao je najbolji košarkaš Srbije Nikola Jokić koji je meč završio sa 22 poena.

Pratili su ga Vasilije Micić sa 14 poena i Nikola Milutinov sa 13 poena. U selekciji Nemačke istakao se Andreas Obst sa 12 poena.

Ekipa selektora Svetislava Pešića nagovestila je trijumf otvorivši utakmicu serijom 8:0 i od početka do kraja meča kontrolisala je igru i rezultat u Hamburgu, a rival nijednom nije uspeo da priđe bliže od tri poena zaostatka.

Srbija je meč slomila u trećoj deonici koju je rešila u svoju korist sa 27:10, a početkom poslednje četvrtine stekla je maksimalnih 29 poena prednosti.

U utakmici za treće mesto na turniru u Nemačkoj selekcija Italije savladala je ranije danas Češku sa 96:80.

Košarkašku reprezentaciju Srbije sada očekuju mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke u Beogradu (25. avgust) i na gostovanju Turskoj u Istanbulu (28. avgust).

Nakon toga sledi Evrobasket od 1. do 18. septembra na kom će "orlovi" igrati u D grupi u Pragu sa domaćinom Češkom, Holandijom, Finskom, Izraelom i Poljskom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.