Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije protiv Češke za drugu pobedu na Evrobasketu - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije protiv Češke za drugu pobedu na Evrobasketu

Evropskog prvenstva, Evropsko prvenstvo, evrobasket, košarkaška reprezentacija

Košarkaška reprezentacija Srbije duelom sa selekcijom Češke u drugom kolu grupe D nastavljaju učešće na Evropskom prvenstvu. Utakmica u Pragu počinje u 17.30.

Posle odličnog starta iubedljive pobede nad selekcijom Holandije sa 100:76 selekcija Svetislava Pešića suočiće se sa domaćinom grupe D.

U prvom kolu Poljska je iznenadila Češku sa 99:84, u utakmici sa velikim brojem postignutih poena u kojoj su domaćini samo delimično pružili ravnopravan otpor na sredini meča.

Zahvaljujući ubedljivoj pobedi Srbija je trenutno prva u grupi, dok je Češka peta. Po sistemu takmičenja u osminu finalaplasiraće se po prva četiri tima iz svake grupe.

Ristić: Neće biti lako pred punom dvoranom protiv Čeha

Neće biti lako igrati pred punom dvoranom protiv Čeha, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat, rekao je reprezentativac Srbije Dušan Ristić.

Debitant na velikom takmičenju u dresu reprezentacije Dušan Ristić, postigao je juče 11 poena i imao šest skokova.

"Većim delom utakmice, Holandija je igrala veoma čvrsto i dobro. Čini mi se da je tridesetak minuta bilo egal, ali mi smo uspeli da ostvarimo komforniju prednost i poslednjih 10 minuta smo odigrali na višem nivou. Zategli smo odbranu i stigli do povoljnog rezultata", rekao je Ristić i dodao da će sve ekipe u ovoj grupi imati motiv više protiv naše reprezentacije:

"Holanđani su bili maksimalno motivisani da igraju sjajno protiv nas, kao što će i verovatno svaka ekipa u ovoj grupi. Mislim da ćemo dobiti najbolje verzije svih timova protiv kojih budemo igrali. Imajući u vidu da je ovo bila prva utakmica, smatram da smo uradili dobar posao, ali se nadam da ćemo u nastavku igrati mnogo bolje", istakao je Ristić.

Pored Srbije, pobede prvom kolu grupe D zabeležile su selekcije Izraela i Finske.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.