Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Tamiša poraženi u Kraljevu od ekipe Sloge 82:80 - | K-013 Portal

Košarkaši Tamiša poraženi u Kraljevu od ekipe Sloge 82:80

kk tamis, kosarka, sport

Košarkaši Tamiša poraženi su u 16. kolu KLS u Kraljevu od ekipe Sloge 82:80.

Tamiš je protiv Sloge ponovo bio u okrnjenom sastavu, budući da za Tamiš nisu nastupali Rebić i Kovačević, dok je Krstanović bio u sastavu, ali zbog preležane upale pluća od korona virusa nije bio na raspolaganju treneru Jovičiću.

Sloga je odlično otvorila utakmicu serijom 10:0. Tamiš sve do kraja prve četvrtine nije uspevao da smanji prednost domaćina koje je predvodio iskusni trojac Radić – Čupković – Mirković. Tamiš se vratio mini serijom 6:0 i prva deonica je okončana rezultatom 25:21.

Na otvaranju druge deonice, Kraljevčani prave seriju 13:0 preko Mirkovića, koji je ubacio dve trojke, a podršku su mu pružali Samojlović, Radić i Kostić. Nakon reakcije trenera Jovičića, Nikola Vujović je vezao tri trojke i održao Tamiš u igri do kraja poluvremena (50:41).

Prema rečima trenera Tamiša, njegovi izabranici su u drugom poluvremenu pokazali način na koji treba da igraju na gostovanjima. U trećoj četvrtini Manojlović i Pricl su trojkama u potpunosti vratili Tamiš u igru (55:54). Nakon toga, dvojac Radić – Samojlović je napravio seriju 10:0 i Kraljevčanima vratio prednost od +11 (65:54). Poenima Petrovića, Tamiš se približio Slogi do kraja treće četvrtine (71:66).

U četvrtoj četvrtini Sloga je uglavnom održavala prednost sve do samog kraja utakmice. Dva minuta pre kraja pri rezultatu 76:74, Pricl je imao šut za izjednačenje, ali je lopta “iscurela” iz obruča. U 39. minutu šutem za dva Pricla, Tamiš je stekao prvu prednost (76:77). Mirković i Radić su sa penala vratili Slogu u vođstvo. Pri rezultatu 81:77, Smiljanić je pogodio bitnu trojku (81:80). Tamiš je nakon toga pravio faul. Mirković je bio polovičan i Tamiš je imao poslednji napad. Radović je nakon pika, koji je Sloga preuzela imao prostor za igru 1:1, ali kapiten Tamiša nije bio precizan u prodoru i Sloga je zasluženo slavila 82:80.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.